Myanmar'da yerel saatle 19.15'te 5,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin, yerin 35 kilometre derinliğinde gerçekleştiği ve merkez üssünün Hindistan'ın Sarupathar kasabasının 44 kilometre kuzeyi olduğu bildirildi. Bu olay, bölgedeki yapıların ve insanların güvenliğini tehdit eden bir durum olarak kayıtlara geçti.

2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı 2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı

Aynı günün erken saatlerinde, ABD'nin New Jersey eyaletinde de 4,8 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Yerel saatle 14.23'te meydana gelen sarsıntının, yerin sadece 5 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi. Bu depremin etkisi, bölge sakinlerini derinden etkiledi.

Asya kıtasında, Tayvan'da 3 Nisan Çarşamba günü meydana gelen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği, 38 kişiden halen haber alınamadığı 7,4 büyüklüğündeki deprem de hatırlatıldı. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin merkez üssünün Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinin 18 kilometre güneyi olduğunu bildirdi. Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi ise depremin büyüklüğünü 7,2 olarak duyurdu ve bu sarsıntının son 25 yılda Tayvan'ı vuran en güçlü deprem olduğunu belirtti.

“EMSC, Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da yerel saatle 19.15'te 5,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. USGS, New Jersey'de 4,8 büyüklüğünde sarsıntı yaşandığını bildirdi.”

Bu olaylar, dünya genelinde deprem hazırlığı ve afet yönetiminin önemini bir kez daha gündeme getirdi. Uzmanlar, bireylerin ve yönetimlerin, bu tür doğal afetlere karşı daha hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguluyor.

Kaynak: Haber Merkezi