Önce zile bastı, sonra tetiğe Önce zile bastı, sonra tetiğe

Çocukluk yıllarında başladığı terzilik mesleğini, evinin balkonunu atölyeye dönüştürerek sürdüren Çınay, kendisiyle yaşıt bir dikiş makinesiyle harikalar yaratmaya devam ediyor.

Yaşına Meydan Okuyan Büyük Usta

Feyzullah Çınay, 13 yaşında başladığı terzilik mesleğindeki ilk günkü heyecanını koruyor. Yaklaşık 15 yıl öncesine kadar kendi iş yerinde hizmet veren Çınay, iş yerini kapattıktan sonra mesleğini evinin balkonunda sürdürmeye karar verdi. Alman üretimi, kendisiyle yaşıt bir dikiş makinesi kullanarak, zamanın ötesinde tasarımlar ortaya koyuyor.

Genç Gazete 83 Yaşında Mesleğine Evinin Balkonunda Devam Ediyor (4)

Feyzullah Çınay'ın mesleğe olan tutkusu, onu hiç yorulmadan çalışmaya itiyor. "70 yıldır hiç yorulmadım çünkü işimi severek yaptım" diyen Çınay, 1960 yılından sonra çırak bulunamamasının zanaatları zor durumda bıraktığını, ancak bu durumun onu mesleğini sürdürmekten alıkoymadığını belirtiyor.

"Ben sizin paranızı değil, duanızı bekliyorum."
Genç Gazete 83 Yaşında Mesleğine Evinin Balkonunda Devam Ediyor (3)

Çınay, “İş yerimi kapatana kadar 55 yıl terzilik yaptım. 2010 yılında iş yerimi kapattıktan sonra evimin balkonuna atölye kurarak 15 yıldır da bu şekilde terzilik yapıyorum. Hiç yorulmadım. Çünkü mesleğimi severek yaptım. Balkonumda daha rahat bir şekilde dinlenme fırsatı buluyorum. Bizim meslekte 1960 yılından sonra çırak bulamaz olduk. Çırak bulamadığımız için mesleği kendi imkanlarımız ile devam ettirmeye mecbur kaldık. Gençlere çalışmayı tavsiye ediyorum. Çoğunluğu yakınlarım ve dostlarımdan oluşan müşterilerden ücret almıyorum. Ben sizin paranızı değil duanızı bekliyorum. Alman üretimi dikiş makinesi kullanıyorum. Makinem benimle yaşıt ama kendisinden o kadar memnunum ki hala kullanıyorum. Çok güzel çalışıyor” şeklinde konuştu.

Genç Gazete 83 Yaşında Mesleğine Evinin Balkonunda Devam Ediyor (1)

Çınay, gençlere çalışmayı ve bir meslek edinmeyi tavsiye ediyor. Müşterileri arasında çok sayıda yakını ve dostu olduğunu, onlardan ücret almak yerine dualarını beklediğini söylüyor. Mesleğine duyduğu sevgi ve müşterilerine olan yaklaşımı, onun hikayesini daha da ilham verici kılıyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR