Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yaşanan bir olay, insanlık değerlerinin hala yaşadığının kanıtı oldu. Bir vatandaşın banka hesabına yanlışlıkla gönderilen 12 bin TL, sosyal medya aracılığıyla yapılan duyarlı bir araştırma sonucu gerçek sahibine ulaştırıldı.

İnsanlık Ölmemiş Dedirten Olay

Mehmet Emin Çelik, bir ay önce banka hesabına beklenmedik bir şekilde 12 bin TL yatırıldığını fark etti. Paranın gerçek sahibini bulabilmek için Çınar ilçesinin sosyal medya hesaplarından yardım istedi. Bu duyarlı davranış, parayı yanlışlıkla gönderen Veysi Taş'ın dikkatini çekti.

Veysi Taş, sosyal medya üzerinden Çelik ile irtibata geçerek paranın kendisine ait olduğunu teyit etti. Hesap numaralarının karşılıklı kontrolü sonucu yapılan yanlışlık düzeltilerek, para sahibine iade edildi.

Genç Gazete Yanlış Hesaba Gönderilen 12 Bin Tl, Bir Ay Sonra Sahibine Ulaştı (2)

“3 sene önce Mardin Mazıdağı’ndan Diyarbakır’ın Çınar ilçesine yerleştim. 1 ay önce hesabıma 12 bin TL’nin geldiğini fark ettim. Bu şahıs Çınarlı bir hemşehrimdi. Ben de sıklıkla hesabıma girmediğim için sonradan farkına vardım. Durumu ben de Çınar’daki sosyal medya hesaplarına aktardım. Allah onlardan razı olsun, yardımcı olarak gönderen kişiye ulaştık” - Mehmet Emin Çelik

Taş, “Esnaf olduğumdan ötürü banka hesabıma para akışı çok oluyor. Çocuğum ağır engelli hastası olduğu için kendisini sürekli hastaneye götürüyorum. O gün hastanede para transferi gerçekleştirirken Mehmet Emin Çelik’in hesabına yanlışlıkla para gönderimi sağladım. Hem dükkan hem hastane hem de kızımın hastalığıyla ilgileneyim derken yanlış hesaba para gönderdiğimin farkına bile varmamıştım. 1 ay sonra arkadaşımız bana sosyal medya üzerinden ulaştı. Bana bir ay önce hesabına bir miktar para gönderdiğimi söyledi. Teyidini yapıp yolladığımı söyleyince anladı benim param olduğunu” dedi.

İsrail Ürünleri Boykot Listesi 2024: Türkiye'de Satılan İsrail Markaları İsrail Ürünleri Boykot Listesi 2024: Türkiye'de Satılan İsrail Markaları

Genç Gazete Yanlış Hesaba Gönderilen 12 Bin Tl, Bir Ay Sonra Sahibine Ulaştı (3)

Veysi Taş, esnaf olduğunu ve kızının hastalığı nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini belirterek, yanlışlıkla yapılan transferin farkına varmadığını ifade etti. Yoğun iş ve hastane trafiği içinde, bir anlık dalgınlıkla Mehmet Emin Çelik'in hesabına para göndermiş.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR