Beş yıl önce emekli oldu

Elazığ'da yaşayan 70 yaşındaki emekli matematik öğretmeni Mithat Yıldırım, beş yıl önce emekli olmasına rağmen her sabah okulu açarak öğrencilerini kapıda karşılıyor. Mesleğine olan bağlılığı ve öğrencilerine duyduğu sevgi, onu hala okulun bir parçası yapıyor.

Genc Gazete Emekli Ogretmen Okul Ogrenci (4)

Her sabah gönüllü olarak okulu açıyor

Beş yıl önce emekli olan Mithat Yıldırım, eğitim aşkından vazgeçemedi. Her gün sabah erkenden kalkarak okula gidiyor ve öğrencilerini kapıda karşılıyor. Onun varlığı, öğrenciler için büyük bir motivasyon kaynağı oluyor.

Genc Gazete Emekli Ogretmen Okul Ogrenci (5)

“Okulu Ben Açıyorum ve Öğrencileri Karşılıyorum”

“40 yıl çalışarak emekli oldum. Halen o aşkla gönüllü olarak Mustafa Kemal Ortaokulu’nda öğrencilerimle beraberim. Yeni mezun olmuş gibi okula gidip geliyorum. Sabah tıraş oluyorum, takım elbisemi giyiyorum ve okula geliyorum. Sabahları okulu ben açıyorum ve öğrencileri karşılıyorum. Son öğrenci gelene kadar dış kapıdayım. Öğlen de tekrar kapıda uğurluyorum”

Genc Gazete Emekli Ogretmen Okul Ogrenci (7)

Bu sözler, Mithat Yıldırım'ın eğitim tutkusunu ve öğrencilerine olan bağlılığını gözler önüne seriyor. Emekli olmasına rağmen her sabah okula giderek öğrencileri karşılaması, onun mesleğine ne kadar aşık olduğunun en büyük göstergesi.

Genc Gazete Emekli Ogretmen Okul Ogrenci (8)

“Çok Sevdiğim İçin Ayrılamıyorum, Bu Bir Aşk”

“Bugün deseler tekrar yine öğretmenliği seçerim. Çok sevdiğim için ayrılamıyorum bu bir aşk. Şu anda 70 yaşındayım ama 25 yaşında gibi halen enerjim var. Bazen öğrenciler bana soru getiriyor ve ben de çözüyorum. Mesleğimi çok seviyorum. Hepsi benim çocuğum gibi ve mesleğime halen aşığım. Öğrencilerimi çok seviyorum. Eğitimin başı öğretmen ve ailedir. Öğretmenler topluma yön veriyor ve yetiştiriyor. Türkiye’nin geleceği için çocuklarımızı yetiştirmek zorundayız”

Genc Gazete Emekli Ogretmen Okul Ogrenci (10)

Bu sözlerle Yıldırım, eğitime olan tutkusunu ve mesleğine duyduğu derin sevgiyi ifade ediyor. Öğrencileriyle olan bağı, onun bu mesleğe olan bağlılığının en güzel örneği.

Genc Gazete Emekli Ogretmen Okul Ogrenci (9)

“Bu Tarz Eğitim Gönüllüsü İnsanların Sayısının Artması En Büyük Duamız”

“Emekli günün ertesinden başlamak üzere her zaman ki gibi sabah erken saatlerde hepimizden önce okulu açar. Eğitime hazırlık durumunu gözden geçirir. Tüm öğrencilerimizi dış kapıda karşılar. Biz okul olarak Mithat hoca ile çalıştığımız ve aynı kurumda olduğumuz için çok şanslıyız. Eğitim öğretim bir gönül işidir. Mithat hoca bu işe gönülden bağlıdır. Sabahın erken saatlerinde yaz kış demeden, 5 yıldır karşılık beklemeden gönüllü bir şekilde aramızda. Çok büyük bir destek veriyor. Tüm eksiklerimizi giderme noktasında Hızır gibi yetişiyor. Ülkemizde bu tarz eğitim gönüllüsü insanların sayısının artması en büyük duamız”

Genc Gazete Emekli Ogretmen Okul Ogrenci (11)

Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü İbrahim Bişi'nin bu sözleri, Mithat Yıldırım'ın okula olan katkısının ne kadar büyük olduğunu vurguluyor. Yıldırım, eğitim gönüllüsü olarak okula yaptığı katkılarla hem öğretmenlere hem de öğrencilere büyük destek sağlıyor.

Genc Gazete Emekli Ogretmen Okul Ogrenci (12)

Öğrencilerinin Kalbinde Taht Kurdu

“Servisten indikten sonra biz ona sarılırız ve sonra da aşağı geçeriz. Biz onu çok seviyoruz o da bizi çok sever. Koridorda veya başka bir yerde gördüğümüzde ona sarılırız”

Genc Gazete Emekli Ogretmen Okul Ogrenci (6)

Öğrencilerinden Ezel Pekinci'nin bu sözleri, Mithat Yıldırım'ın öğrencileri tarafından ne kadar sevildiğini ve onların hayatında ne kadar önemli bir yer tuttuğunu gösteriyor. Öğrencileri için bir öğretmenden öte bir rehber ve destek olan Yıldırım, onların sevgisini kazanmış durumda.

Genc Gazete Emekli Ogretmen Okul Ogrenci (2)

“Biz servisten indiğimizde Mithat öğretmenimiz bizi karşılıyor. Bir ihtiyacımız olunca bize her zaman yardımcı oluyor. Bizi dinliyor veya yapamadığımız sorunlara karşı çözüm arıyor. Bir sorun olduğu zaman çözmeden bırakmıyor. Onu seviyoruz”

Genc Gazete Emekli Ogretmen Okul Ogrenci (1)

Öğrencilerden Deniz Öztürk ise Mithat Yıldırım'ın her zaman yardıma hazır olduğunu ve öğrencileriyle ne kadar ilgilendiğini belirtiyor. Bu sözler, Yıldırım'ın öğrencilere ne kadar değer verdiğinin ve onların gelişimi için ne kadar çaba sarf ettiğinin bir göstergesi.

Kaynak: İHA