İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde yürütülen güvenlik operasyonları kapsamında gerçekleştirilen 'Kahramanlar-47' operasyonlarında elde edilen başarılı sonuçları açıkladı. Terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda, 7 ilde tespit edilen 28 hedefin etkisiz hale getirildiği ve çok sayıda patlayıcı ile silahın ele geçirildiğini belirtti.

7 ilde Kahramanlar-47 operasyonu devam etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Kahramanlar-47 Operasyonlarıyla PKK'ya Ağır Darbe

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Mardin, Bitlis, Şırnak, Batman, Siirt, Tunceli ve Diyarbakır illerinde, Dargeçit, Nusaybin, Beytüşşebap, Kozluk, Sason, Dicle, Lice, Silvan, Eruh, Mazgirt ve Cizre kırsalında düzenlenen operasyonun detaylarını paylaştı. Operasyona 131 tim, 1174 jandarma özel harekat, komando ve güvenlik korucuları ile J-SİHA ve ATAK helikopterlerinin katıldığını ifade etti.

7 ilde Kahramanlar-47 operasyonu devam etti

PKK'ya Karşı Başarılı Kahramanlar-47 Operasyonları: Detaylar ve Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyon kapsamında ele geçirilen malzemeler arasında, 159 kilogram patlayıcı, 5 RPG-7 roketatar, 8 el bombası, EYP düzenekleri, zagros keskin nişancı tüfeği, 3 AK-47 piyade tüfeği, av tüfeği, 12 piyade tüfeği şarjörü, 267 mühimmat, 9 elektronik devre kartı, 30 el telsizi, optik cihaz, el dürbünü, 4 akü, 25 tüp, çok sayıda örgütsel doküman, mutfak, sağlık ve yaşam malzemeleri bulunduğunu belirtti.

Operasyonun Kapsamı ve Güçleri

Bakan Yerlikaya, kış aylarında terör örgütünün lojistik amaçlı kullandığı inlerin tespit edilip imha edildiğini vurgulayarak, "Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden terör örgütlerine operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek. Milletimizin duası bizimle" notunu düştü.

Ele Geçirilen Silah ve Malzemelerin Detaylı İncelemesi

Bu operasyonların, Türkiye'nin terörle mücadelesindeki kararlılık ve etkinliğini göstermesi bakımından önemli bir adım olduğu belirtilirken, güvenlik güçlerinin teröristlere karşı mücadelesinin devam edeceği vurgulandı.

Editör: İHSAN KURAN