Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen yeni bir projeye göre, Ankara, İstanbul ve İzmir'de yaşayan 0-36 aylık çocuk sahibi 3 bin 500 sigortalı anneye, 12 ay boyunca her ay 325 euro destek sağlanacak. Bu destek, annelerin iş hayatında kalmasını ve kayıtlı istihdama katılımlarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projenin kadınların iş hayatında kalıcı olmalarını desteklemek için tasarlandığını vurguladı. Bakan Işıkhan, projenin ayrıca eğitimli ve sertifikalı çocuk bakıcılarının istihdamını da teşvik edeceğini belirtti. Bakanın açıklamalarına göre, proje toplamda 7 bin kadını kapsayacak: 3 bin 500'ü çocuk sahibi anneler ve 3 bin 500'ü çocuk bakıcıları.

TBMM bahçesinde renkli buluşma TBMM bahçesinde renkli buluşma

Projenin, kadınların çalışma hayatında aktif olarak yer almalarını sağlamak ve kayıt dışı istihdamla mücadele etmek amacıyla hayata geçirildiği belirtiliyor. SGK, bu projenin yanı sıra, iş ve aile yaşamını uyumlu hale getirmeyi amaçlayan diğer destek ve teşvik projelerini de sürdürmekte.

Projenin toplam bütçesi 15,3 milyon euro olarak açıklandı. SGK, projeden yararlanma şartları ve başvuru linki gibi daha fazla detayı ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşacak.

Kaynak: Haber Merkezi