Kuveyt Türk, 2023 yılının ilk yarısına dair finansal sonuçlarını kamuoyuna açıkladı.

Buna göre Kuveyt Türk’ün toplanan fon büyüklüğü yılbaşından bu yana yüzde 32 artışla 397 milyar TL olurken, kullandırılan fon büyüklüğü de yüzde 45 artış göstererek 287 milyar TL’ye yükseldi.

Kuveyt Türk’ün dış ticaret finansmanı yüzde 50 artışla 44 milyar TL’yi aşarken, ilk altı aydaki dış ticaret işlem hacmi 10 milyar doları geçti. Kuveyt Türk, yılın ilk yarısındaki net kârını ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 73 artırarak 10 milyar TL’ye çıkardı.

İnegöl'den İstanbul'a Gidecek Olanlar Dikkat! O Köprü Ücretleri Zamlandı İnegöl'den İstanbul'a Gidecek Olanlar Dikkat! O Köprü Ücretleri Zamlandı

Öz varlıklarını 35 milyar TL’ye, aktif büyüklüğünü ise 557 milyar TL’ye ulaştıran Kuveyt Türk, aktif büyüklük açısından bankacılık sektöründe 10. sıradaki yerini korudu. Katılım finans kuruluşları arasında ise ilk sırada yer aldı.

kuveytturk

2025 için 10 milyon müşteri hedefi

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, üretime, ihracata ve yatırıma öncelik vererek reel ekonomiyi destekleyip ivmesi artan şekilde sürdürülebilir kârlı büyümeye devam ettiklerini söyledi.

"En önemli stratejik odaklarımızdan biri olan dış ticaretin finansmanında sektör ortalamasının üzerinde performans göstererek yüzde 50 oranında bir büyüme sergiledik" diyen Uyan, 'Aktif kalitesi ve likidite açısından ihtiyatlı yaklaşımı yeni yılda sürdürerek bu alanda sektörden olumlu yönde ayrıştıklarını' ifade etti.

Uyan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Temel stratejimizi, müşterilerimizi odağa alarak geliştiriyoruz. Müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi ürün ve hizmetler geliştiriyor, süreçlerimizi bu yönde iyileştiriyoruz. 2025 yılına ulaştığımızda en iyi müşteri deneyimini 10 milyon müşterimize sunmayı hedefliyoruz. İşinde uzman, özverili, genç ve dinamik çalışanlarımızın tüm çaba ve çalışmaları başarılarımızın taşıyıcı gücü olup finansal sonuçlarımıza yansımıştır. 2023 yılının geri kalan döneminde de sektörümüz için örnek ve öncü adımlar atmayı sürdüreceğiz."

Editör: Umut Gökdaş