Türkiye genelinde DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen "Kahramanlar-49" operasyonlarında 147 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonundaki operasyonların detayları paylaşıldı.

Operasyonun Kapsamı ve Gözaltılar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların İl Emniyet Müdürlükleri tarafından 33 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini duyurdu. Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bingöl, Bitlis, Bolu, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Eskişehir, İstanbul, Gaziantep, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırıkkale, Elazığ, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Yalova illerinde "Kahramanlar-49" operasyonları düzenlendi ve toplamda 147 şüpheli gözaltına alındı.

Trekking yaparken düşüp yaralanan vatandaş hastaneye kaldırıldı Trekking yaparken düşüp yaralanan vatandaş hastaneye kaldırıldı

Operasyonlarda, DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen şüphelilerin il il dağılımı açıklandı. Gözaltına alınan şüphelilerin suçları ve bulundukları iller detaylandırıldı, operasyonların geniş bir coğrafyayı kapsadığı belirtildi.

"Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz." - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

Operasyonlar ve Devam Eden Mücadele

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonların yılın her günü, dört mevsim boyunca, gece gündüz demeden düzenlendiğini vurgulayarak, terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla süreceğini belirtti. Operasyonları gerçekleştiren güvenlik güçlerine teşekkür edildi ve başarılarının altı çizildi.

Editör: Fırat Çelik