Kış ayların artık yavaş yavaş gelmesiyle birlikte, havaların da iyiden iyiye doğru soğumaya başlamasıyla doğalgaz tekrardan gündeme geldi.

25 metreküp ücretsiz doğalgaz desteği bitti mi?

Seçim müjdesi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ücretsiz doğalgaz tarihleri 2023 yılı araştırmaları hız kazandı. Gözler ücretsiz olan doğalgaz bitti mi, ne zaman bitiyor? Bedava 25 metreküp doğalgaz faturası uygulaması ne zaman son buluyor cevapları aranıyor.

25 metreküp ücretsiz doğalgaz desteği bitti mi?

20 milyon doğal gaz abonesini yakından ilgilendiren gelişmeyla alakalı detaylar havaların iyice soğumaya başlamasıyla birlikte yakından araştırılıyor. 

25 metreküp ücretsiz doğalgaz desteği bitti mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz Gazı Devreye Alma Törenle birlikte ücretsiz doğalgaz müjdesi vermiş, aylık 25 metreküpe denk gelen doğalgazın 1 yıl boyunca faturalardan düşüleceği söylemişti. Ekim ayının gelmesiyle birlikte ve doğalgaz kullanımın artmasıyla konuyla alakalı araştırmalar yoğunlaştı.

İnegöl Belediyesi Uyardı! 232 Bin TL Cezası Var! İnegöl Belediyesi Uyardı! 232 Bin TL Cezası Var!

25 metreküp ücretsiz doğalgaz desteği bitti mi?

Havaların iyice soğumasıyla birlikte "Bedava 25 metreküp doğal gaz faturası uygulaması bitti mi, ne zaman bitiyor? 25 metreküp doğalgaz faturası ne zaman ücretsiz olacak?"

25 METREKÜP ÜCRETSİZ DOĞALGAZ KAMPANYASI DEVAM EDİYOR MU?

Kış ayların şu zamanlarda iyiden iyi yaklaşmasıyla, havaların soğumaya ve doğalgaz tekrardan gündeme geldi. Geçtiğimiz aylarda açıklanan karara göre; 1 Mayıs 2024 yılına kadar gelecek olan faturaların 25 metreküp kısmı vatandaşlara ücretsiz doğalgaz verilecek. Doğalgaz kullanıcılarına gönderilecek faturada doğalgaz kullanımı 25 metrekübü geçmemiş aboneler hiçbir ücret ödemeyecek.

Geçtiğimiz aylardan itibaren seçim müjdesi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan ücretsiz doğalgaz kullanımı devam ediyor. Faturada kullanım miktarı, ücretsiz verilen doğalgaz miktarın altında hiç bir ücret ödenmeyecek.

DOĞALGAZ NE ZAMANA KADAR BEDAVA?

Kararnameye göre konut, ibadethane ve cemevi aboneleri 1 Mayıs 2024 yılına kadar gelecek olan faturaların 25 metreküp kısmı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödenmiş olacak.

25 METREKÜP DOĞALGAZ NE KADAR, KAÇ TL EDİYOR?

1 Ekim 2023 tarihinden itibaren 1000 metreküp doğalgaz 4080 TL. Bu da 1 metreküp başına denk geliyor 4,08 TL anlamına geliyor. 1 metreküp fiyatı baz alındığı zaman 25 metreküp doğalgaz 102 ile 110 TL arasında bir meblağ yapıyor. Doğalgaz faturalarında aylık olarak ortalama 100 ile 110 liralık indirim uygulanıyor.

DOĞALGAZ METREKÜP FİYATI

BOTAŞ'ın internet sitesinde ekim ayında geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerin tarifesi ile birlikte elektrik üretim amaçlı tarife tablosu yayımlandı. 
BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine ekim ayında uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak açıklandı. 

Sanayi abonelerin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için 11 bin 374 lira olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifede 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu.