Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Türkiye genelinde 24 ilde bulunan toplam 660 muhtelif arsayı müzayede yöntemiyle satışa çıkaracak. Açık artırmalar 2, 3 ve 4 Eylül 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Satışa sunulan arsalar peşin veya 24 ay vadeyle alınabilecek. Peşin ödeme seçeneğini tercih edenlere yüzde 20 indirim uygulanacak.

Arsaların satışa çıkarılacağı 24 il

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından satışa sunulacak arsalar şu illerde bulunuyor:

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Şırnak, Van ve Yalova.

En düşük teminat bedeli 20 bin TL

Açık artırmaya katılacakların yatırması gereken teminat miktarı, gayrimenkulün muhammen bedeline göre değişecek.

Muhammen bedeli 400 bin TL’ye kadar olan gayrimenkuller için 20 bin TL, 400 bin 1 TL ile 2 milyon TL arasındaki taşınmazlar için ise 100 bin TL teminat yatırılması gerekecek.

2 milyon 1 TL ile 4 milyon TL arasındaki gayrimenkuller için 250 bin TL, 4 milyon 1 TL ile 8 milyon TL arasındakiler için 500 bin TL teminat uygulanacak.

8 milyon 1 TL ile 16 milyon TL arasındaki taşınmazlarda teminat 1 milyon TL, 16 milyon 1 TL ile 32 milyon TL arasındakilerde ise 2 milyon 500 bin TL olacak.

Muhammen bedeli 32 milyon 1 TL ile 100 milyon TL arasında olan gayrimenkuller için 5 milyon TL, 100 milyon 1 TL ile 250 milyon TL arasındakiler için 10 milyon TL teminat istenecek.

250 milyon 1 TL ve üzerindeki gayrimenkullerde ise teminat bedeli 20 milyon TL olarak uygulanacak.

Müzayede 2 Eylül’de başlayacak

660 arsanın satışına ilişkin açık artırmalar üç gün boyunca devam edecek.

2 Eylül 2026 Çarşamba günü saat 10.30’da Balıkesir, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli ve Yalova’daki arsalar için müzayede yapılacak.

3 Eylül’de 12 il için açık artırma yapılacak

3 Eylül 2026 Perşembe günü saat 10.30’da Adana, Aydın, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Şırnak ve Van’daki arsalar satışa sunulacak.

Ankara ve Antalya için tarih 4 Eylül

Müzayedenin son gününde ise 4 Eylül 2026 Cuma günü saat 10.30’da Ankara, Antalya, Eskişehir ve Kayseri’de bulunan arsalar için açık artırma gerçekleştirilecek.

Satışa katılmayı planlayanların, ilgilendikleri taşınmazın muhammen bedeline göre belirlenen teminat tutarını ve müzayede koşullarını dikkate alması gerekiyor.

Kaynak: ekonomim.com