Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2023 enflasyon verilerinin ardından, 2024 yılı için memur maaşları ve emekli aylıkları belli oldu. Temmuz ayında gerçekleşen yüzde 6 toplu sözleşme zammına, aralık ayındaki yüzde 2,93'lük enflasyon farkı da eklenerek memur ve emeklilere uygulanacak zam oranı belirlendi.

2024 Memur Maaşları ve Emekli aylıkları belli Oldu

İhracat Rakamları Gerçeği Yansıtmıyor Mu? İnegöl'deki Gerçek İhracat Rakamlar Ne? İhracat Rakamları Gerçeği Yansıtmıyor Mu? İnegöl'deki Gerçek İhracat Rakamlar Ne?

Toplu sözleşme kapsamında olan memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkının birleşimiyle yüzde 49.25 zam alacaklar. Bu kapsamda en düşük memur maaşı 22 bin liradan 32 bin 840 liraya yükselecek. Ayrıca, öğretmen, doktor, polis gibi farklı unvanlardaki memurların maaşları da bu oranlar dahilinde artış gösterecek.

Toplu sözleşme kapsamında olmayan işçi, esnaf ve çiftçi emeklileri ise geçmiş 6 aylık enflasyon kadar zam alacak. Aralık ayındaki yüzde 2,93'lük enflasyonla birlikte bu emeklilere yüzde 37.56 oranında zam yapılacak. Bu durum, emekli aylıklarında da önemli bir artışı beraberinde getirecek.

Memur maaşları ve emekli aylıklarındaki bu güncellemeler, enflasyon ve ekonomik koşullar gözetilerek yapılan bir düzenleme olarak değerlendirilmektedir. 2024 yılında memurlar ve emekliler, belirlenen bu zam oranları doğrultusunda maaşlarını alacaklar.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK