Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat Cezaevinde İntihara Kalkıştı: Şok Eden Detaylar Ortaya Çıktı! Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat Cezaevinde İntihara Kalkıştı: Şok Eden Detaylar Ortaya Çıktı!
Bursa'dan 2'nci el otomobil almayı düşünenler için önemli açıklamalar geldi.

BURSADABUGÜN'den Erhan Çalışır'a konuşan Gökhan Tozduman, "2023 yılında 2'nci el otomobillere yüzde 20 zam gelecek. Bu zammın nedeni; asgari ücretin artması ile birlikte sıfır otomobil fiyatlarının artması olacak. Sıfır otomobil fiyatları artınca 2'nci el otomobil fiyatları da artıyor. Araç almayı düşünenler yeni yıla girmeden ellerini çabuk tutsunlar" ifadelerini kullandı.

"BÖYLE BİR SÖYLENTİ VAR"

Piyasada böyle bir söylenti olduğunu belirten Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, "Fakat 'olur' ya da 'olmaz' demek doğru olmaz. Son zamanlarda sıfır araç bayileri ve o sektörü temsil edenler tarafından piyasayı manipüle etmek adına basına açıklamalar yapılıyor. İlan sitelerinde yine fiyatlar şişiriliyor. O yüzden biz emin olmadığımız bir konu da 'öyledir' ya da 'değildir' diyemeyiz. Şöyle bir gerçek var; Galerici esnafı kötü gösteriliyor. Bu fiyat artışlarından galericiler sorumluymuş gibi bir algı oluşturuluyor. Vatandaşlarımız bunun böyle olmadığını bilsin. Bizim tek gelirimiz araç alım satımıdır. Piyasayı manipüle edenler hem sıfır araç alım satımı, hem kiralama hem de 2'nci el alım satım yapan büyük firmalardır. Herkes kendi işini yapmalı. Biz piyasayı oturtamıyoruz. Kontrol bizden çıktı. Fiyatların sürdürülebilir olmasını ve ticaretin olağan seyrine dönmesini arzuluyoruz" şeklinde konuştu.