1 MAYIS BANKALAR AÇIK MI, KAPALI MI 2023?

1 Mayıs’ın resmi tatil olarak kabul edildiği 2006 yılından beri bankalar bu günde hizmet vermiyor. Yani 1 Mayıs 2023 Pazartesi günü Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, ING Bank gibi kamu ve özel bankalar kapalı olacak. Şubeler kapalı olacağından işlemlerinizi mobil bankacılık üzerinden işlemlerinizi yapabilirsiniz. 1 Mayıs’ta EFT ya da FAST işlemleri yapmanız halinde ise belirli miktarda ücret işlemi alınacak. Havale işlemlerinde ise ödemeler 2 Mayıs Salı günü saat 08:00 itibariyle gerçekleştirilecek.

1 MAYIS PAZARTESİ NOTER AÇIK MI?

1 Mayıs günü resmi tatil olduğundan noterler de kapalı olacak. Evlilik sözleşmesi, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, zilyetlik devir sözleşmesi gibi resmi işlemlerin yapıldığı noterler, normalde her hafta içi 09:00-17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Noter işlemlerinizi Salı günü yapabilirsiniz. Ya da yaşadığınız bölgeye yakın olan bir nöbetçi noterde işlemlerinizi halledebilirsiniz. Nöbetçi noterler Cumartesi ve Pazar günleri de hizmet vermektedir. Cumartesi günü noter çalışma saatleri 09:00-16:00, Pazar günleri ise 10:00-14:00 saatleri arasıdır.

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI’NDA OKULLAR TATİL Mİ?

1 Mayıs 2023 Pazartesi günü; ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteler tatil olacak. Hafta sonu tatili ile öğrenciler 3 gün tatil yapacak.

Sinan Ateş Cinayeti: Azmettiricinin Sıradışı İtirafları Şok Etti! Sinan Ateş Cinayeti: Azmettiricinin Sıradışı İtirafları Şok Etti!

1 MAYIS ECZANELER KAPALI MI?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde eczaneler hizmet vermemektedir. Fakat bulunduğunuz bölgeye yakın olan nöbetçi eczanelerden işlerinizi halledebilirsiniz. Eczaneler hafta sonları da nöbetçi olarak hizmet vermektedir. Eczanelerin normal çalışma saatleri hafta içi 08:30-19:00 saatleri arasındadır. Cumartesi günleri ise sadece 09:00-13:00 saatlerinde açıktır.

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MARKETLER AÇIK MI?

Ramazan Bayramı’nın ilk günü ve ikinci günü marketlerin kapalı olması “1 Mayıs’ta marketler kapalı mı?” sorusunu akıllara getirdi. Geçtiğimiz yıllarda 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda bazı market ve bakkallar saat 09:00-14:00 arasında faaliyet göstermişti. Fakat 2023 yılı 1 Mayıs’ta marketlerin kapalı olup olmayacağı konusunda henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak 1 Mayıs Pazartesi günü küçük market ve bakkalların açık, büyük zincir marketlerin ise kapalı olması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama gelmesi halinde haberimizde yer vereceğiz…

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI HASTANELER AÇIK MI 2023?

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı olduğundan hastaneler ve sağlık ocakları da hizmet vermeyecek. Fakat hastanelerin acil bölümleri açık olacak. Devlet ve özel hastaneler ile sağlık ocakları 2 Mayıs Salı gününden itibaren kaldıkları yerden hizmet vermeye devam edecekler. Normal şartlarda da hasta sonları hastanelerin poliklinikleri kapalı olmakta ve sadece acil bölümü hizmet vermektedir.