BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, proje ekibinde yer alan Eğitim Fakültesi ve İİBF öğretim üyeleri Prof. Dr. Çiğdem Arslan, Prof. Dr. Şehnaz Baltacı, Prof. Dr. Hülya Kartal, Prof. Dr. Çiğdem Aydın Koyuncu ve Prof. Dr. Yasemin Ertan’ı makamında ağırlayarak teşekkür etti. Yılmaz, “Avrupa Birliği destekli bu nitelikli girişimin üniversitenin uluslararası görünürlüğüne ve öğretmen eğitimi alanındaki kaliteye önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Projenin Amacı ve Kapsamı

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Şehnaz Baltacı, “Problem-posing with AI through Children’s Picture Books about EU Values” (PACE) başlıklı proje kapsamında, Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda ‘Çocuk Kitaplarıyla AB Değerleri ve Problem Kurma’ başlıklı seçmeli bir lisans dersi açılacağını belirtti. Baltacı, dersin çocuk kitapları aracılığıyla matematik eğitimi ve Avrupa Birliği değerlerinin disiplinlerarası bir yaklaşımla ele alınmasını sağlayacağını vurguladı.

Buü’nün Pace Projesi, Avrupa Komisyonu’ndan Destek Aldı (2)

9 Aralık Bursa Gündemi! 9 Aralık Bursa’da Neler Yaşandı?
9 Aralık Bursa Gündemi! 9 Aralık Bursa’da Neler Yaşandı?
İçeriği Görüntüle

2025 Güz Döneminde Başlıyor

Ders Koordinatörü Prof. Dr. Çiğdem Arslan ise dersin 2025 Güz döneminde ilk kez Eğitim Fakültesi’nde öğretmen adaylarıyla buluşacağını açıkladı. Arslan, “Proje kapsamında dijital dönüşümle uyumlu, değer temelli ve çok paydaşlı bir öğretim yaklaşımıyla AB değerlerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA