Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yıldız TeknoPark’ta, tamamen yerli mühendis ve tasarımcılar tarafından hazırlanan “VERY” isimli otomobil, 400 metrekarelik bir hangarda üretilecek.

Very Yerli Otomobil 768X446

Elektikli araç ve ilgili alanlarda faaliyet gösteren EVRY firması, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknoparkı’nda Türk mühendis ve tasarımcılarla geliştirdiği VERY markalı aracın L7 sınıfında, 4 farklı tipi var.
Yeni nesil bu elektrikli otomobil, 400 kiloyu geçmeyecek şekilde tasarlanmış olup, mobil sistemler alanında ürün ve yazılım geliştirmek üzere kurulan teknoloji şirketi “EVRY” ekibi tarafından 300 günde geliştirildi.

Very Car 768X439

VERY, 4 farklı modelde üretilecek ve bunlar arasında binek modeli 4 kişilik olan araç, pick-up, 2 kişilik üstü açık ve sanayi tesislerinde 500 kilograma kadar yük taşımaya uygun ‘otonom’ modelleri bulunacak. Araçlar, 23 kişiden oluşan ekip tarafından geliştirilen elektrik motoru, batarya ünitesi, yazılımı, uzaktan kontrol uygulamaları, otonom sürüş gibi özellikleriyle dikkat çekiyor.

350 KM MENZİL ÖZELLİĞİ

VERY’nin menzili 300-350 km arasında değişirken, 3 farklı batarya seçeneği sunulacak. Tasarımı ve üretimi tamamen yerli olan 400 voltluk elektrik motoru, çoklu vites seçeneği sağlayan dişli kutusu ve farklı kapasitelerdeki batarya opsiyonları ile kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verecek.

Araçlar, kullanıcı deneyimini ön planda tutarak araçtan araca şarj desteği, yedek batarya özelliği, uzaktan mobil kontrol gibi özelliklerle donatılmış. Özellikle yük taşımaya uygun modellerde devreye giren dört çeker seçeneği, kullanıcılara daha fazla esneklik sağlayacak.

25 DAKİKADA ŞARJ EDİN

50 kW’lık DC şarj imkanı sayesinde VERY (%30-%80 arası) 25 dakikada şarj oluyor.

V2V – ARAÇTAN ARACA ŞARJ

Very, araçtan araca şarj imkanı sunar. Bu sayede acil durumlarda şarj istasyonu bulmanıza gerek kalmaz.

ÇOKLU VİTES SEÇENEĞİ

Very patentli ürünü vites kutusu sayesinde konforlu sürüş vaadediyor.

2024 İlk Ay Tutulması Ne Zaman Nereden Görülecek 2024 İlk Ay Tutulması Ne Zaman Nereden Görülecek

UZAKTAN MOBİL KONTROL

“VERY mobil” uygulaması ile aracınızın kapı ve camlarını mobil cihazınızdan açabilir, klimanızı çalıştırabilir, araç ışıklarını, lastik basıncını, yol bilgisayarı verilerini ve daha birçok özelliği aracınıza binmeden yönetebilirsiniz.

Kaynak: Sanayi Gazetesi