2014 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesi Saadet Partisi İlçe Teşkilatı, Belediye Başkan adayı Salih Berber ile istişare ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Ziyaretlerine dernekleri ziyaret ederek devam eden Milli Görüşün İnegöl'deki temsilcileri bu kapsamda dün İnegöl Müteahhitler Derneğine bir ziyaret gerçekleştirdi.

BİRİNCİ DERECEDE DEPREM RİSKİ

Ziyarette gazetecilere açıklamalarda bulunan Saadet Partisinin Belediye Başkan adayı Salih Berber: Belediye ile müteahhitler arasında hizmet işbirliğinin söz konusu olduğunu belirtti. Berber: İnegöl'ün birinci derecede deprem riski olan bölgede yer aldığına dikkat çekti.

CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı

ELBİRLİĞİ VE İŞBİRLİĞİ

Yönetim tarzlarının istişareyle olacağını kaydeden Berber: "Elbirliği ve işbirliğiyle olacak. İnegöl'ümüzde insanımız büyük bir zenginlik. Bina ve yapı olmadan bu zenginliğin bir anlamı yok. Bu zenginliği anlamlı kılacak sizin gayretlerinizdir" dedi.

KAT SINIRLAMASI

Basın mensuplarının 'Belediye Başkanı olmanız durumunda kat sınırlamasıyla alakalı bir çalışmanız olacak mı' sorusunu Salih Berber: "Kat sınırlamasıyla ilgili olarak gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra uzmanlar raporlar ve bilgilerin alınmasının ardından bir karar verilebilir. Ama şu aşamada biz kat sınırlamasını arttıracağız şeklinde bir söz veremeyiz. Arttırmayacağız diye de duruşumuz söz konusu değil. Gerekli uzman çalışmaları yapıldıktan sonra bu konuda bir karar verilebilir" diye cevapladı.

"ODA OLMAYI ÜMİT EDİYORUZ"

Dernek Başkanı Fahrettin Baykan ise "Saadet Partisi'ne aday olan kardeşimizi gönülden kutluyoruz. Türkiye genelinde 52 tane derneğimiz var. 4 tane federasyonumuz ve 1 tane de konfederasyonumuz var. Ankara'daki tüm müteahhitler federasyonunda yönetim kurulu üyesiyiz. Bursa'yı İnegöl olarak temsil ediyoruz. Konfederasyondan sonra oda olma yolunda baya ilerleme sağlandı. Seçimlere kadar oda olmayı ümit ediyoruz" diye konuştu.

"BELEDİYECİLİK ANLAMINDA GERİDEYİZ"

Dubai'de düzenlenen fuara katıldıklarını hatırlatan Fahrettin Baykan, "Türk müteahhidi olarak oradan örnek alacağımız hiç bir şey bulamadık. Dubai'deki inşaatları yapan bir sürü Türk müteahhidi var. Biz Türk müteahhitleri olarak onların gerisinde değil önündeyiz. Belediyecilik ve planlama anlamında gerideyiz. Oraya biz müteahhitlerin değil siyasetçilerin gitmesi gerekiyor. Gerçekten çok örnek alınacak şeyler var" ifadelerine yer verdi.

"TÜM PARTİLERE AYNI MESAFEDEYİZ"

Dernek olarak tüm partilere aynı mesafede olduklarını da kaydeden Fahrettin Baykan: "Mutlaka yeni seçilen belediye başkanının inşaat sektörünü ciddiye alması gerektiğini düşünüyorum. Belediye meclisinde mutlaka müteahhitlerin, mimarların ve mühendislerin olması gerek. İnşallah sizin listenizde bu tip insanları görürüz" dedi.

.