Şevval ayı ne zaman bitiyor? Şevval orucu nasıl tutulur? Şevval ayı ne zaman bitiyor? Şevval orucu nasıl tutulur?
ONLİNE GÜNDEME GETİRDİ
15 yıldır ibadete kapalı olan caminin samanlık olarak kullanılması İnegöl’de büyük yankı uyandırdı. İnegöl online haber sitesinin gündeme getirdiği haberin ardından, bugün cami içerisindeki samanlar kaldırılarak cami içerisi temizlendi.

ALLAH-MUHAMMED LAFIZLARI İNDİRİLDİ
Yaşanan heyelan sonrası samanlığı çöken vatandaşların kullanılmayan camiyi samanlık olarak kullandığı bildirilirken, Müftü Bayram Canbey, ibadethanedeki Allah ve Muhammed lafızları bulunan çinilerin indirilmesini istedi.

NİHAYETİNDE CAMİ

Hoparlörlerin de yerinde durduğunu belirten Canbey;

“Buradan gelip geçen bir yabancı faal halinde bir cami gibi algılayabilir. Öyle olmadığını belirtmek açısından o hoparlörlerin hepsinin sökülmesi lazım. Kapı, pencere zaten bir şey kalmamış. Nihayetinde camidir. Cami olarak yapılmış, cami görünümünde. Burada uygunsuz şeylerin olmaması için içeri girişin de engellenmesi lazım. Yeni cami zaten yapılmış. 10 seneden beri yukarıdaki camimizde ibadet yapılıyor" diye konuştu.

GEÇİCİ OLARAK CAMİYE TAŞIMIŞ

Mahallenin eski muhtarı Osman Nuri Can ise camiyi yıkacak güçlerinin olmadığını ve yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Çiftçi Murat Balcıelmas da samanları zorunluluktan dolayı geçici olarak camiye taşıdığını anlattı.

ÜZGÜNÜM

Vatandaşlardan özür dileyen Balcıelmas;

“Bu camimiz, heyelan nedeniyle 10-15 metre aşağıya doğru kaydı. Camimizin camı, penceresi hiçbir şeyi yok. Kullanılan bir cami değil. Yeni camimiz yukarıda. Yılbaşı gecesi damımız çöktü. Hayvanlarımız kar yağışı nedeniyle çöken damın altında kaldı. Samanlarımızı geçici bir süreliğine buraya getirdik. Havaların açılmasını bekledik. Hazırlığımızı yapmıştık. Camiyi temizlerken haber yapılmış. Biz de zaten temizliyorduk. Üzgünüm, böyle olsun istemiyorduk” diye konuştu.