Atatürk"ün 24 Kasım 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin yıl dönümü olarak 1981 yılından bu yana kutlanan 24 Kasım Öğretmenler tüm Türkiye"de olduğu gibi İnegöl"de de coşkuyla kutlandı.

ESKİ MİLLİ EĞİTİM VE ŞUBE MÜDÜRLERİNE VEFA YEMEĞİ

Öğretmenler günü kutlamalarında ilk olarak Cumartesi günü saat 12.00"de Erol Emek İnegöl Köftecisinde; 1985 yılında kurulan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü"nde görev yapmış Müdür ve Şube Müdürlerine yemek ikramında bulunuldu. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa, Kaymakam Aziz İnci ile Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı. Yemekte konuşan Başkan Aktaş: "Bugün İnegöl eğer İnegöl olduysa, bunda öğretmenlerimizin yetiştirdiği insanların katkı ve destekleriyle bu hale geldi. Ben de tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Bu işin emekliliği de yok. Emekli gibi gözükse de, siz yine bizlerin öğretmenisiniz" dedi.

Yeni müfredatla yeni yaklaşım! Yeni müfredatla yeni yaklaşım!

Kaymakam Aziz İnci ise, artık öğretmenler gününün gün olarak değil de, bir hafta gibi kutlandığını kaydederek: "1981 bu günün ilk kutlandığı yıl olmuştu. Demek ki 31 yıl geçmiş ve 31 yılda itiraf etmeliyiz ki öğretmenler günü her yıl biraz daha coşkuyla kutlanmış. Ben de bir idareci olarak bundan memnuniyet duyuyorum. Ben de Kaymakam olmasam, öğretmen olurdum. Öğretmenim Kaymakam ol dediği için bu mesleği seçtim" şeklinde konuştu.

"CEHALETİN EN BÜYÜK DÜŞMANI ÖĞRETMENDİR"

Yemek programının ardından eğitim camiası resmi program için Atatürk Anıtındaki yerini aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı. Ardından Zeki Konukoğlu Anaolu Öğretmen Lisesine geçildi. Şiirler okundu, skeçler oynandı. Program sonunda ise göreve başlayan yeni öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi. Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, 24 Kasım 1928 günü Atatürk"ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul buyurduğu gün olarak bu günün 1981 yılından beri öğretmenler günü olarak kutlandığını belirterek: "Biz de bugün bu programı icra etmek üzere buradayız. Bu programlarda genellikle öğretmenlerimizin çalışma şartları, öğretmenlerimizin ortaya koyduğu başarıları tartışılır, konuşulur. Ben bugün biraz farklı yaklaşmak istiyorum; toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin en büyük düşmanı da öğretmendir. Toplumu aydınlatan, yön veren, geleceğe teşhis koyan öğretmendir. Bir öğretmen, İslam"ın ilk emri olan oku emrini bütün insanlığa öğreten Peygamber mesleğidir" dedi. Törende geçmiş yıllarda İnegöl"de Milli Eğitim Müdürlüğü"nde görev yapmış İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürlerine de plaket takdim edildi.