İnegöl Belediyesi ve İNESDER"in ortaklaşa düzenlediği Şiir Muhabbet programına şair Serdar Tuncer katıldı. Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen gecede konuşan Tuncer, öğretmenlik mesleğinin önemli bir meslek olduğunu kaydederek: "Biz bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olan medeniyetin evlatlarıyız. Annem istedi diye doktor olmak istedim. Sonra öğretmen olmaya karar verdim ama ben doktorlara ve öğretmenlere şiir okuyan bir adam oldum" dedi. Bütün şairlerin aşkla söylediğini ve aşkı söylediğini kaydeden Tuncer, Cemal Safi"nin "Aşkla söylüyorlar, aşkı söylüyorlar ama aşk susuyor" ifadeleriyle aşkı konuşturarak yazdığı "Benim Adım Aşk" adlı şiirini okudu. Abdurrahim Karakoç"un "Yıllar 20 olsa da 30 olsa da", Atilla İlhan"ın "Asıl büyük sarhoş benim" ve Ahmet Hamdi Tanpınar"ın "Bir adın kalmalı" şiirlerinin ardından Serdar Tuncer, şiiri tarif etti. Şiir nasıl okunurun yüzlerce cevabı olduğunu kaydeden Tuncer: "Şiiri nasıl okunmaz derseniz bir bağırarak okunmaz, iki ağlayarak okunmaz" Tuncer programını Mehmet Akif"in "Zulmü alkışlayamam", Mevlana"nın "Kuura bakmayın dostlar", Yunus Emre"nin "Bir dem olur" ve son olarak kendisine ait "Kurbanım" adlı şiirleri okuyarak sonlandırdı.

Apokaliptik dünya yeniden hayat buldu: Amazon'un 'Fallout' dizisi göz kamaştırıyor! Apokaliptik dünya yeniden hayat buldu: Amazon'un 'Fallout' dizisi göz kamaştırıyor!

"TOPLUMU YOĞURAN ÖĞRETMENDİR"

İNESDER Başkanı Metin Kuş: Eğitilmiş bir neslin yetiştirilmesine ve bu nesli yetiştirecek eğitimcilere katkıda bulunmak için kurulan derneğimiz; geçtiğimiz yıllarda yaptığımız zümre toplantılarıyla, çeşitli kurslarla özel günlerdeki sosyal aktivitelerle, ziyaret ve gezilerimizle İnegöl eğitimine bir nebzede olsa katkı sağladığımıza inanıyoruz. Her yıl kasım ayına girerken, okulu ve öğretmeni düşünmeden edemeyiz. Nasıl düşünmeyiz ki, okul hayatı bir laboratuar; derslerimiz hayat iksiri öğretmen ise bu esrarlı şifahanenin kahraman üstadıdır. Öğretmen, insanı, topluma ve geleceğe hazırlayan en önemli kişidir. Bilgiyi öğrenmeyi, elde etmeyi ve onu kullanmayı öğreten odur. Öğretmen, saf ve temiz tohumun ekicisi ve koruyucusudur. İyisiyle, sağlamıyla meşgul olmak onun vazifesi olduğu gibi hayat ve hadiseler karşısında ona yön vermek ve hedef göstermek de ona aittir. Her gün ayrı bir sancı ve ızdırapla öğrencinin gönlüne inen, ders ve davranışlarıyla onun zihninde silinmez renkli çizgiler bırakan öğretmen, yeri doldurulmaz bir öğreticidir. Vakti gelince, öğretmenlerimiz elinde, taş-toprak, som-altın haline gelecek, değersiz gibi görünen şeyler kıymet kazanacak; en kararmış ruhlar şafak aydınlığına ulaşacaktır. Öğretmenin, öğrencisi üzerinde tesiri, anne, baba ve toplumun tesirinden kat kat üstündür. Aslında, anneyi de, babayı da, hatta toplumu da yoğuran odur. Onun elinin, içine girmediği her hamur tatsız ve tuzsuz sayılır. Öğretmen; doğruyu öğreten, doğru düşündüren, öğrencisinin gönlünü coşturup ruhunu kanatlandıran, yolunu kesen bütün karanlıkları ve kara delikleri bertaraf edip onu aydınlık yollara ulaştıran talihli insandır. Anadolu, iyi öğretmenler sayesinde saadet devrine erer. Çağlarla oynayan Fatih; büyük disiplin ve nizam insanı Yavuz ve daha yüzlercesi, böyle güzide birer üstat elinden çıkmış nadide çıraklardı. İstanbul fethine uzatılan gülleri, Fatih benim ama güller onadır, çünkü öğretmenim odur. Sözüyle gönüllerin fatihi tahtına oturulmuş öğretmen. Karanlıklar arasından bir aydınlık seste cesaret bulan, Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. sözüyle görevinin büyüklüğünü, bir büyük sesten öğrenen ve bunun şuurunda olan öğretmen dedi.

BELKAN"IN BABASINA VEFA PLAKETİ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise öğretmenlik mesleğinin zorluklarından bahsederek, tüm öğretmenlerin günü kutladı. Aktraş ayrıca, geçtiğimiz yıl kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden Gazipaşa İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Halil Belkanın babası Adem Belkana vefa plaketi takdim etti. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk de Tuncer"e plaket takdim etti.

Serdar Tuncer"le Şiirli Muhabbet programına Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başsavcı Mehmet Özel, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Emniyet Müdürü Murat Sevinç, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Milli Eğitim Şube Müdürleri Tahsin Çetinkaya, Mustafa Karaarslan ve Özer Yılmaz, İNESDER Başkanı Metin Kuş, dernek başkanları ile öğretmenler katıldı.