Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum! Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum!
İlçe Başkanı Turhan Neşe, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 10 Aralık 1948 yılında İnsan Hakları Evrensel Bildirisini kabul ettiğini belirterek,

“10 Aralık ile başlayan hafta birleşmiş milletlere üye ülkelerde ‘İnsan Hakları Haftası’ olarak kutlanır. İnsan Hakları Evrensel Bildirisi, insan hakları konusuna tam bir tanım amaçlayarak hazırlanmıştır” dedi.

İnsan haklarının kişiyi özü ile yaşatacak kurallar olduğunu ifade eden Neşe;

“Bu kurallar, insanı insan yapan kurallar olarak da tarif edilebilir. İnsan hakları 10 Aralık 1948’de başlamış bir olgu değildir. Dünya kurulalı insana, insan haklarına saygı her çağda zamana uygun olarak gösterilmiştir. İnsanların kendi istekleri dışında yaşamak zorunda bırakıldıkları şartlara tarih boyunca rastlanmıştır.”

KULLARA KULLUK ETMEK

“Kullara kulluk etmek, köle hayatı yaşamak, işkencelere maruz kalmak bu yaşantıya örnek olarak verilebilir. Bu olguların dayanılmaz olduğu dönemlerde insanlar hoşnutsuzluklarını bir şekilde ortaya koyma zorunluluğu hissettiler. Bu hoşnutsuzluklarını ortaya koyarak 1215 yılında İngiltere’de Kral John’a karşı haklarını savunmak amacıyla bazı istekler ortaya koydular. Ortaya konan bu kararlı tavır karşısında kral bir antlaşma metnini kabul etmek zorunda kaldı. Hazırlanan Özgürlükler Belgesi kabul edildi.”

SAYGI DUYMAYANLAR, SAYGI GÖREMEZLER

“Zamanında insan haklarının tam ve hiçbir ayrım yapmadan korunmaması bu zorunluluğu kaçınılmaz kılmıştır. Sözde var olması, tam uygulanmasını sağlamamıştır. Yapılan eksik uygulamalar, insanın insana yaptığı eziyetler insan kişiliğini zedeler olmuştur.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilen bildiri ile insanların daha bağımsız yaşamaları öngörülmüş, bu 30 maddelik bildiriye uyulması konusunda gerekli yasal düzenlemenin yapılması istenmiştir: Saygı duymayanlar, saygı göremezler” diye konuştu.

ÜLKE GENÇLİĞİMİZE ÖNDER OLSUN

Gezi olaylarında hayatını kaybedenleri rahmetle andığını söyleyen Başkan Turhan Neşe şöyle devam etti;

“Türkiye’de yaşanan gezi direnişinde, onurlarıyla bu ülkenin değerlerine sahip çıkan, yaşam, doğa, çevre, savunma ve özgürce yargılanma haklarını savunan gençlerimizden hayatını kaybeden Abdullah Cömert’i, Ethem Sarısülük’ü, Mehmet Ayvalıtaş’ı, Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz’ı ve ekmek almak için Berkin Elvan rahmetle anıyor ve onların mücadelesi ülke gençliğimize önder olsun diyorum”

“Halka ve halkın iradesine rağmen ‘bu Osmanlıca okutulacaktır’ diyen bir Başbakanın halka dayatmaları ile karşı karşıyayız. İnsan Hakları Kurulunun sadece sivil toplum örgütlerinden oluşması gerekir.”