Kabine'nin gündemi yine yoğun Kabine'nin gündemi yine yoğun
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, parkta incelemelerde bulundu.

TAKAS İLE KAMULAŞTIRILDI
Aktaş; “Şehri rahatlatacak; dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız kentin her alanında artarak devam ediyor. Bilindiği üzere bugüne kadar planladığımız birçok otoparkı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şehrin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yaptığımız çalışmalarımızdan bir tanesi de yapımını tamamlayarak bugün hizmete alacağımız Cuma Mahallesi Hacı Veli Çıkmazı Çocuk Oyun Alanı, Fitnes Alanı ve 5 Araçlık Otoparkı içeren projemiz. İlçemiz Cuma Mahallesi Hacı Veli Çıkmazı‘nda Ahmet Yaşar ve hissedarları adına kayıtlı olan ve üzerinde bir tescilli bina bulunan üç adet arsa belediyemiz tarafından meclis kararı ile takas yöntemiyle kamulaştırılmıştı” dedi.

Aktaş; “Hacı Veli Ağa Sokak tarafındaki tescilli binanın belediyemiz tarafından restorasyonu tamamlanmış olup, Cuma Mahallemizin ihtiyacı olan yeşil alan, park alanı bulunmadığı için, mahallemizin bu ihtiyacını dikkate alarak, restore ettiğimiz binanın arka kısmında bulunan 882 m2 lik alanda; otopark, çocuk parkı, fitnes alanı ve oturma-dinlenme alanı olarak hayata geçirdik. Bu park aynı zamanda eski bir yerleşim alanı olan Cuma mahallemizdeki ilk park olma özelliği taşıyor”

660 M2 ALANDA PROJELENDİRİLDİ
“Söz konusu olan park alanı; hazırlanan peyzaj projesi çerçevesinde 660 m2 alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında; Hacı Veli Çıkmazı’nda 5 araç kapasiteli 75 m2 lik araç park alanı bulunmaktadır. Araç park alanının haricinde 125 m2 lik yeşil alan, 290 m2 sert zemin tretuvar alanı, 90 m2’lik çocuk oyun alanı ve 80 m2’lik fitnes alanı ile 5 adet beton çiçeklik yer alıyor”

“Projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan ağaçlar dikilerek yeşillendirme çalışmaları park alanının dış çevre kısımlarında tamamlanmıştır. Bitkilendirme çalışmasında; sarı yapraklı akçaağaç, erguvan, gümüşi ıhlamur, kırmızı yapraklı akçaağaç, servi ve top akasya bitkilerine yer verdik. Park alanının iç kısmında gölge amaçlı olarak kullanılan peyzaj ağaçlarının alt kısımlarında dekoratif taş kaplamalı beton çiçeklik uygulaması yaptık. Yeşil alan dışında kalan bölgede sert zemin uygulaması için kırmızı, beyaz ve siyah renkli kare – dikdörtgen formlu washbeton parke taş uygulamasına giderek, zemin kaplamasında döşeme taşları ile desen çalışması uyguladık”

MALİYETİ 95 BİN TL
“Cuma Mahallesi Hacı Veli Çıkmazı’ndaki park uygulamamıza 2014 yılı Ekim ayı sonunda başlanmış olup, Kasım ayı sonu itibarı ile de uygulamasını tamamlamış bulunuyoruz. Bu kentsel düzenleme çalışmasının kamulaştırma bedeli hariç belediyemize maliyeti, yaklaşık olarak 95 bin TL’dir. Ben çalışmalarımızın mahalle sakinlerimiz başta olmak üzere tüm İnegöl’ümüze hayırlı olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.