İnegöl Spor Lisesi, Kızlar Futsal Final Müsabakalarında Türkiye Dördüncüsü Oldu İnegöl Spor Lisesi, Kızlar Futsal Final Müsabakalarında Türkiye Dördüncüsü Oldu
İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel, kurumda kadrolu olarak çalışan antrenörleri, sportif eğitim uzmanları ve gençlik lideri ile birlikte başlattığı okul ve kurum ziyaretlerine devam ediyor.

ÖRNEK HASTANE

Bu ziyaretler kapsamında İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi ve Yöneticisi Uzman Dr.Halil Karahan‘a yeni hastane binasının hayırlı olması dileklerinde bulunan Yusuf Şevki Yücel;

“İnegöl Devlet hastanesi binası, iç konforu ve fiziki şartlarıyla örnek bir hastane oldu. Doktor ve personeliyle de İnegöl’ün ihtiyacını karşılayacak bir düzeye geldi.

Bu hususta emeği geçen başta Bursa Milletvekilimiz Hüseyin Şahin olmak üzere, Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ve tüm siyasetçilerimize teşekkür ediyoruz. Sizlere de bu yeni mekânda hayırlı vazifeler diliyoruz” dedi.

SPOR YAPMAMAKTAN KAYNAKLANIYOR

Spor konusunda tavsiyelerini de aktaran Yücel;

“İnsanların böyle nezih mekânlarda sağlık hizmeti alması bizleri gururlandırıyor, kendimizi değerli hissetmemizi sağlıyor. Ancak önemli olan insanların hastalığa düşmeden önlemini alabilmeleri… Hastalıkların büyük çoğunluğu hareketsizlikten kaynaklanıyor.

Yani hafif egzersiz şeklinde bile olsa spor yapmamaktan kaynaklanıyor. Sağlıklı toplum için herkesin spor yapması lazım. Biz bu manada İnegöl’de sporun özellikle gençler ve çocuklardan başlamak üzere her kesime yayılması ve kültür haline gelmesini istiyoruz”

LİSANS ÇIKARMAKTAKİ GÜÇLÜK

Lisanlı sporcu sayısının arttırılması konusunda yaşadıkları sıkıntıları da paylaşan Yücel, şunları söyledi:

“Ayrıca kulüplerde ve okullarda lisanslı sporcu sayısının artması için çaba harcıyoruz. Biz ne kadar başarılı olursak sizin işiniz o denli azalacaktır. Lisanslı sporcu sayısını artırmanın önündeki en büyük engel ise lisans çıkartabilmek için doktor muayenesinin olması.

Sporcu ve öğrencilerin aile hekiminden muayene ile bu belgeyi alması sorun teşkil ediyor. Aile hekimi, haklı olarak ciddi poliklinik muayenesi yapmadan bu raporu imzalamaktan imtina ediyor. Bu hususta hastanemizden bir çözüm ve kolaylık talep ediyoruz.”


SİSTEM OTURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Hastane Yöneticisi Dr. Halil Karahan ise;

“Bizler de hastanemizin henüz yeni taşınmadan kaynaklanan problemlerini aşıyor, sistemi oturtmaya, bu arada da kaliteli hizmet vermeye çalışıyoruz. Biz de emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Böyle nezih bir ortamda hizmet vermek gerçekten keyifli.

Doktor ve personel ihtiyacımız, tam manasıyla kapanmış değil. Ancak zamanla üstesinden geleceğiz. Spor müdürümüzün öneri ve tespitleri çok doğru. Biz önleyici sağlık tedbirlerini öncelikle almak zorundayız. Spor da bunlardan biri, stres ve hareketsizlik en önemli hastalık sebebi” dedi.

POLİKLİNİKLERDEN BİRİNİ AYIRABİLİRİZ

Lisanslı sporcuların sorunlarını çözme sözü veren Karahan; “Lisanslı sporcu sayısını artırma, sporu alışkanlık haline getirmek doğru bir yaklaşım. Biz de bu hususta üzerimize düşeni memnuniyetle yaparız.

Polikliniklerden birini veya yoğunluğa göre ikisini haftanın bir günü sporcu ve öğrencilerin lisans işlemleri için muayenesine ayırabiliriz. Kardiyo ve kan muayenelerini tam teşekküllü yaparız. Bu hususta çalışmamızı yapar bunu okullarımıza ve kulüplerimize duyururuz” şeklinde konuştu.

SPOR SALONUNA DAVET

Yusuf Şevki Yücel de bu sözler üzerine;

“Doktorlarımız, sağlık memurlar ve hemşirelerimizin çoğu sporun içinde ve bize son derece destek oluyorlar. Bu ziyaret vesilesiyle sizin nezdinizde kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca komşu olmamız hasebiyle, günün yorgunluğunu ve stresini kapalı spor salonumuzda atmak üzere salonumuza davet ediyoruz. Tekrar bu olumlu yaklaşımınız için teşekkür ediyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.