Son yıllarda, takım bulamayan bir çok antrenörün siyasileri devreye sokarak takım bulması moda haline geldi, Bu yapının hangi tarafından bakarsanız bakın insanın midesi bulanıyor.İki kelimeyi bir araya getirmekten aciz,bir kitap yüzü açmamış, araştırma, geliştime yok, federasyondan alınan bir belge ile kendisini teknik direktör zanneden antrenörcükler var.

Saygı duymuyorum, değer göstermiyorum bu tarz insanlara. Melik hoca kıskanıyor mu acaba diyecekler ama asla...Sadece üzülüyorum, hiçbir liyakatı olmayan, kendini ve Türk futbolunu geliştirmekten aciz,sorgulamayan,elindeki mevut kadroları geliştirmeyen,mevcut kadroların içerisine gençleri serpiştirerek onların gelişimine katkı sağlamayan,değer vermeyen,ileriyi düşünmeyen,sadece günü kurtarayım,paramı alayım yeter diyen antrenör istemiyorum.

Siz işinizde ehilseniz eğer zaten talep edilirsiniz. Bir takımın başına geçmek için Bakan ya da Milletvekili devreye sokmanıza gerek yok. Hayaliniz ve hedefiniz büyük olsun hem de çok büyük. Ama kokuşmuşsunuz. Olduğunuz yerde saymaya devam edeceksiniz. Çalışmıyorsunuz, gelişmiyorsunuz,okumuyorsunuz, gelişime kapalısınız.

Övünerek her ortamda dile getirdiğimiz 80 milyonluk müthiş bir potansiyelimiz var diyoruz..Bu müthiş potansiyelden ne kaliteli dünya standartlarında bir futbolcu çıkarabiliyoruz ne de antrenör. İşte nereden tutarsanız tutun elinizde kalan Türk futbolunun hali bu maalesef. Bizi dışarıda temsil eden Allah'tan bir Fatih Terim var elimizde avucumuzda. Onun da yıllarca taktik bilgisi tartışıldı Milan'da.

Torpille,araya,devreye adam sokmakla,siyasileri aramakla ne Türk futbolu gelişir ne de futbol takımları.Gelen gününü kurtarıp çeker gider. Aldığı para tatmin eder onu.Ya borç batağında kalan takımlar, forma şansı bulamayan gençler, gelişemeyen alt yapılar kimsenin umurunda değil.

Kulüplerin bir çoğunda maddi kriz var,Süper ligde şu an yabancı teknik adam yok çok şükür.Mali krizin içinde olan takımlar yabancı oyuncuya verecek paraları olmayınca gençlere,alt yapılara,kendi özlerine döndü.Avrupa'da baz alınan tek bir gerçek var,o da liyakat sahibi,vizyonu geniş,gelişime açık,öğrenmeye ve öğretme becerilerine sahip antrenörler tercih ediliyor.Bizde bunlardan eser yok.Bundan dolayı yurt dışında çalışan ya da talep edilen teknik adamımız yok.

Siyasilerden tek bir ricam var; kapınıza gelen, sizi araya sokmaya çalışan bu tarz antrenörlere prim vermeyin.Layık kişiler çalışsın. Ehil kişiler çalışırsa gelişiriz, gelişirsek büyürüz. Değerli yönetici ağabeylerimiz, büyüklerimiz, kardeşlerimiz araştırın; gerçekten sizi hedefe taşıyacak antrenörler bulun. Şehrinizin sayılı marka değerlerinden biri olan takımınızı ileriye taşıyacak vizyon sahibi antrenörler ile çalışın.

KAPTANI USTA OLMAYAN GEMİYE,HER RÜZGAR KÖTÜDÜR...SAYGILARIMLA....