28-29 Şubat 2024 tarihinde Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davron Vakhabov önderliğindeki heyet, Türkiye'nin mobilya sektöründeki başarısını yakından incelemek ve işbirliği olanaklarını değerlendirmek üzere İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. İnegöl’deki mobilya sektörünün deneyimlerini öğrenmek ve potansiyel iş ortaklarıyla görüşmek amacıyla yapılan bu ziyaret kapsamında, heyet İnegöl'deki mobilya firmaları ile B2B görüşmeler gerçekleştirildi ve fabrika ziyaretleri yapıldı. Türk mobilya sektörünün başarısını değerlendirmek ve işbirliği olanaklarını araştırmak üzere düzenlenen bu ziyaret, Türk-Özbek iş ilişkilerini güçlendirmeyi hedeflendiği aktarıldı.


İTSO tarafından, 5 - 10 Haziran 2024 tarihlerinde yeterli talep olması durumunda aşağıdaki taslak program çerçevesinde Özbekistan'a yönelik ikili iş görüşmeleri (B2B) ve fabrika ziyaretlerini kapsayan bir yurt dışı iş gezisi programı düzenlenmesi planlanmaktadır. İş gezisine katılacak olan heyet, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki iş forumu ve B2B görüşmelerine katılmak üzere Taşkent'e ziyarette bulunacak. Ayrıca, Taşkent şehrindeki mobilya fabrikalarını ziyaret edecek ve şehir turu yapacaktır. Semerkant'a geçiş yapıldıktan sonra, Özbekistan Cumhuriyeti Semerkant İl Valiliği'nde görüşmeler gerçekleştirilecek ve Semerkant ilindeki mobilya sektöründeki iş insanlarıyla B2B görüşmeler yapılacak. İş gezisinin son gününde Semerkant şehri turu yapılacak ve ardından Türkiye'ye dönüş için hareket edilecektir.

Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak


Yurt dışı iş gezisi programlarına katılmak isteyen üyelerin en geç 29.04.2023 Pazartesi günü mesai bitimine kadar katılımcı bilgilerini telefon yoluyla Odamıza bildirerek programa kayıt yaptırmaları gerekmektedir.


 

Kaynak: Haber Merkezi