İnegöl Belediyesi meclisinde önemli bir değişiklik yaşandı. 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti ittifakından meclis üyesi olarak seçilen Hasan Aydın, meclis üyeliğinden istifa ederek başkan yardımcılığı görevine atandı.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yerel seçimlerin ardından Hasan Aydın da dahil olmak üzere dört kişiyi başkan yardımcılığı pozisyonlarına atadı. Hasan Aydın daha önceden memur olarak görev yapmış ve emeklilikten sonra tekrar belediye bünyesine memur kadrosunda geri dönmüştü. İstifasının ardından, belediyedeki yeni görevine başkan yardımcısı olarak devam etme kararı aldı.

MÜSİAD İnegöl İsrail İle Ticaretin Sonlandırılmasından Memnun MÜSİAD İnegöl İsrail İle Ticaretin Sonlandırılmasından Memnun

Genç Gazete Hasan Aydın Bld Meclis Üyeliğinden Istifa Etti

Hasan Aydın'ın meclis üyeliğinden istifa etmesiyle birlikte, 31 Mart yerel seçimlerinde meclise giremeyen Sadettin Erdoğan için meclis üyeliği yolu açılmış oldu. Sadettin Erdoğan'ın Mayıs ayındaki meclis toplantısında meclis üyesi olarak katılması bekleniyor.

Hasan Aydın, Emin Dündar ile birlikte memur kadrosundan başkan yardımcısı olan ikinci isim oldu. Bu atamalarla birlikte, İnegöl Belediyesi'nde memur statüsünden başkan yardımcılığı görevine yükselenlerin sayısı ikiye çıkmış oldu.

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesine göre, nüfusu 200.001 ile 500.000 arasında olan belediyelerde, meclis üyeleri arasından üç kişiye kadar siyasi başkan yardımcısı olarak atama yapılabilmesine imkan tanınmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi