Geçtiğimiz günlerde Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek öğrencilere yönelik deneme sınavı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu kez de TEOG deneme sınavı hazırladı.

GERÇEK TEOG SINAVI GİBİYDİ

İstaş-Kentaş Ortaokulu'ndaki sınava giren öğrencileri Şube Müdürü Ali Doğru ile birlikte ziyaret ederek başarılar dileyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, deneme sınavın gerçek TEOG sınavını aratmadığını söyledi.

SINAV 47 OKULDA YAPILDI

8.sınıflara yönelik gerçekleştirilen TEOG sınavının yılda iki kez düzenlendiğini belirten Bilican,

"Bugün 8. sınıf öğrencilerimize yönelik TEOG deneme sınavı yapıyoruz. Bu sınavlar aynen Bakanlığımızın yapmış olduğu sınavlara birebir benziyor. Profesyonel ekipler tarafından hazırlandı. Kitapçıklar, cevap kağıtları TEOG sınavındakiyle aynıdır."

"Amacımız, öğrencilerimiz sınavlara daha hazırlıklı olsunlar, tecrübeleri artsın ve bilgilerini tekrar gözden geçirsinler. Yapılan sınavla öğrencilerimiz katkı sağlamak istiyoruz.

İlçemizde 47 okulda 8. Sınıf öğrencisi olarak 3 bin 925 öğrencimiz bu sınavlara katılmaktadır" diye konuştu.

DENEMELER 2. DÖNEMDE SÜRECEK

Yıl içerisinde 8. sınıflara yönelik TEOG sınavları yapılmakta. Bunlardan biri 23-24 Kasım tarihlerinde yapıldı. İkinci dönem TEOG sınavı ise 26-27 Nisan tarihlerinde yapılacak. Velilerimizle birlikte öğrencilerimizin daha başarılı olması için el birliği içinde çalışalım. İkinci dönemde TEOG sınavı öncesinde yine deneme sınavı yapacağız."

"Aynı zamanda lise son sınıf öğrencilerine yönelik YGS deneme sınavını ikinci dönem de yapacağız. Deneme sınavları sonucunda gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Ben deneme sınavlarına katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

İnegöl'de adına yakışır 75 proje üreten okul rekor kırdı İnegöl'de adına yakışır 75 proje üreten okul rekor kırdı

"AÇIKLAMA YAPMAYACAKSINIZ"

TEOG sınavlarının sonunda dereceye giren öğrencileri açıklayan okulları da eleştiren Bilican, "TEOG sınav sonuçlarını Bakanlığımız, diğer sınavlarda olduğu gibi bir yarış haline sokmamak için istatistiklerini vermiyor. Bakanlığımız da vermeyeceksiniz diyor. Bazı okullarımız soruların tamamını yapan Türkiye birincisi diyerek açıklamalar yapıyorlar."

"Türkiye birincisi diye bir şey yok. Bakanlığımız bununla ilgili açıklama yapmayacaksınız diyor ama bazı arkadaşlarımız yapıyor. Buradaki maksat öğrencileri strese sokmamak ve yarış haline getirmemektir" dedi.