Milletin darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Sütçü,

"Dönem dönem askeri darbelerle büyük sarsıntı yaşayan, darbelerin maddi ve manevi tahribatını millet olarak yıllarca göğüslemek zorunda kalan, askeri müdahalelerin psikolojik derin izlerini uzun yıllar üzerinden atamayan milletimiz, dün gece bir darbe girişimiyle daha karşı karşıya kaldı."

KABUL EDİLEMEZ

Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını  verdi" Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını verdi"

"Emir-komuta zincirinin dışındaki 'kalkışma' girişimi karşısında sabaha kadar süren bilinmezlik ve kaos ortamına sokulan ülkemiz, bu büyük sınavı iktidarıyla-muhalefetiyle bütün siyasi partilerin kenetlenmesi ve milletin sağduyusuyla aşmasını bilmiştir.

Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle hatta çocuğuyla 78 milyon geceyi ayakta ve kıyamda geçirmiş ve bu büyük imtihanı başarı ile geçmesini bilmiştir.

Bu ülke darbelerden çok çekmiştir. Milli iradenin, milletin iradesinin üzerinde hiç bir güç yoktur. Kabul edilemez" dedi.

GÜVENLİK GÜÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

'Güvenlik güçlerimize güveniyoruz' diyen Sütçü şöyle devam etti:

"Herkesin şunu bilmesini isteriz ki, bizler Saadet Partisi olarak ordu içindeki münferit bir grubun bu girişimini asla şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimizi yıpratacak şekle gelmesine müsaade etmeyeceğiz.

Hukuk devletine olan inancımız gereği, yapılan bu hukuk dışı ve alçakça girişimin cezasız kalmayacağını biliyor ve bu bağlamda bağımsız yargımıza ve adaletin kolluğu tüm güvenlik güçlerimize güveniyoruz."

"Tankların karşısında dimdik duran milletimizin evlatlarını görünce aklımıza Rahmetli Erbakan hocamızın,

'Bir milletin gücü, ne parasıdır. Ne tankıdır, ne topudur; bir milletin asıl gücü inancıdır, imanlı evlatlarıdır' sözü geldiği aklımıza."