İnegöl'de adına yakışır 75 proje üreten okul rekor kırdı İnegöl'de adına yakışır 75 proje üreten okul rekor kırdı
12 Eylül Askeri darbesinin 34. yıl dönümü dolayısıyla ilçe temsilciliğinde Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, basın açıklaması düzenledi.

Geçtiğimiz Cuma akşamı gerçekleştirilen basın toplantısında Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Şenol Şahin ile sendika üyesi öğretmenler hazır bulundu. Selçuk Türkoğlu, Bursa’daki 482 okul müdüründen 286’sının görevden alınmasına sert tepki gösterdi.

DARBENİN 34. YIL DÖNÜMÜ
Müdür kıyımını kınayan Selçuk Türkoğlu, 12 Eylül darbesinin 34. yıldönümü olduğunu hatırlattı. Darbenin yıl dönümünde Türk Milli Eğitiminde darbe yapıldığını aktaran Selçuk Türkoğlu, “Biz bu ülkede darbe olsun istemiyoruz. Biz darbelere, darbe olduğu dönemde karşı çıkmış bir gelenekten geliyoruz. Görev yapan kamu çalışanları hukuk, mevzuat ve vicdan yerine gönderilen hamili kartların vermiş olduğu emirler nispetinde iş yapılması isteniyor” dedi.

OBJEKTİF DEĞERLENDİRME YAPILMADI
Müdürlere yönelik uygulanan puanlama hakkında konuşan Türkoğlu, “Bursa’da 4 yılını tamamlayan 482 okul müdürü arkadaşımızın 286 tanesi hiçbir objektif kritere dayanmayan, tamamen keyfi, tamamen siyasi ve tamamen ideolojik bir değerlendirmeyle kıyıma uğratılmış, tabiri caizse okul müdürlerinin kelleleri kopartılmıştır.”

“25-30 yıllık deneyimler daha yüzlerini görmedikleri, tanışıp elini sıkmadıkları tetikçi idareciler tarafından kıyıma uğratıldı. Bunun adı darbedir. 12 Eylül darbe zamanında görevden alınmayan müdür sayısından kat kat fazla şimdi okul müdürü görevden alınarak, darbe yapılmıştır. Topyekûn yok etme süreciyle karşı karşıyayız” diye konuştu.

“HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR”
Hukuki mücadeleye devam edeceklerini belirten Selçuk Türkoğlu, “Zulme rıza zulümdür, küfre rıza küfürdür. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. İnsanların bileklerinin hakkıyla kazanmış oldukları hakların elinden alınması bir hak tecavüzüdür. İnegöl’de 46 okul müdüründen 26 tanesinin bir şekilde 75 altı puan verilerek, idarecilik görevlerinin üzerinden alınmasını bir kıyım, kelle koparma ve hak gaspı olarak görüyorum.”

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”
“İlçe Müdürü ile Şube Müdürleri hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. İnegöl’de puan vericilerden olan Şube müdürü Ali Doğru, puan verme yetkisini kaybetmiştir. Bundan 3 ay kadar önce Bursa 2. İdare Mahkemesinin kararı ile Şube Müdürü Ali Doğru’nun şube müdürlüğü düşmüştür. Milli Eğitim Bakanlığı mahkeme kararını uygulamamıştır. Doğal olarak Ali Doğru’nun vermiş olduğu puanlar zaten teknik olarak meşru değildir. Çünkü puan verme yetkisi yoktur. Ortada bir karar var ve bu kararı uygulamak lazım” ifadelerine yer verdi.

24 EYLÜL’DE GREV VAR
Genel Merkezin 24 Eylül tarihinde genel grev kararı aldığını belirten Türkoğlu şöyle devam etti: “Hakkından fazlasını isteyen namerttir. Hakkının gasp edilmesine göz yummakta her halde aynı olsa gerek. Eğer burası hukuk devletiyse. Bursa’da okul müdürleri ile müdür yardımcılarının kelle koparma operasyonunun 3 tane faali var. İlki siyasi irade, bu işin içerisinde. İkincisi yandaş sendikalar. Üçüncüsü ise Bursa Valisi Sayın Karaloğlu’dur. Neden" Çünkü burada devleti temsil eden ve kamunun en başındaki isim odur. Bütün devlet memurlarından sorumludur. Gerek Vali, gerekse İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya siyasi iradenin ve yandaş sendikanın iradesine kendilerini teslim etmişlerdir. Böyle bir tabloyla karşı karşıyayız.”

“GÜZEL GİDEN HİÇ BİR ŞEY YOK”
Türk Milli Eğitimin en karışık eğitim öğretim yılının başlangıcını yapacağını da aktaran Türkoğlu, “Müdür yardımcılarının durumu belli değil. Okul dönüşümleri oturmadı. Veliler ile öğrenciler perişan. TEOG’dan dolayı okulu halen belli olmayan öğrenciler var. 7 bin tane derslik açığı, 4 bin 500 tane öğretmen açığı, okul sayısının yarısı kadar hizmetli mevcudu, okullarda para yok. Böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu kaosu Türk Milli Eğitimi kaldıramaz. Bursa özelde de İnegöl bonzai ile anılır hale geldi. Güzel giden hiç bir şey yok” diye konuştu.