İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 8.si düzenlenen; ortaokul ve lise seviyesindeki 684 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen 'Okuyalım yarışalım' adlı kitap okuma yarışmasının sonuçları açıklandı.

Yarışmanın lise kategorisinde yarışan İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi) bir üçüncülük, bir dördüncülük, iki beşincilik olmak üzere 9. ve 10. sınıf düzeylerinde toplamda dört öğrencisiyle yeni bir başarıya imza attı.

İLK 5 DERECEYE 4 ÖĞRENCİ

Her seviyeden tüm liselerin katıldığı yarışmada 10.sınıflarda; Azize Başer adlı öğrenci üçüncülük alarak okulunun adını duyurmayı başardı.

Aynı sınıftan Selinay Kahraman dördüncülük, 9.sınıflarda da Özge Kahveci ve Yağmur Demir adlı öğrenciler beşincilik kazandı. Okul olarak ilk beş dereceye dört öğrencisiyle girme başarısı gösteren okul öğrencileri hem ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü hem de okul idaresince ödüllendirildi.

MAYIS AYINA İKİ ÖDÜL SIĞDIRDILAR

Konuyla ilgili konuşan Okul Müdürü Abdurrahim Mercan:

"Okul olarak ilçe ve ilde yapılan yarışmalara katılarak okulumuzu temsil ediyoruz. Bu yıl sekizincisi yapılan kitap okuma yarışmasına öğrencilerimizi Edebiyat öğretmenlerimiz Metin Kürümoğlu, Suat Türker ve Bahri Pamuk hazırladılar. İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Mesleki Teknik Anadolu (Sağlık Meslek) Lisesi'nin İnegöl'de ve Bursa'da ve ülke çapında yapılan yarışmalarda dereceye girmesi meslek liseleri adına çok güzel.

Geçtiğimiz hafta 19 Mayıs'ta yapılan kompozisyon yarışmasında da İnegöl birincisi olmuştuk. Öğrencilerimizin uygulama dersleri ve teorik derslerinin arasında bu tür kültürel faaliyetlere katılmaları gerçekten takdire şayandır.

İlçedeki yaklaşık 684 öğrenci arasından ilk beşte dört öğrencimizin olması önemli bir başarıdır. Mayıs ayına iki ödül sığdırdık hem birincilik hem dördüncülük. Bu konuda öğrencilerimize danışmanlık yapan edebiyat öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

BAŞARILAR MOTİVE KAYNAĞI

Öğrencilere Dilan Polat gösterisi yaptıran öğretmenlere soruşturma açıldı Öğrencilere Dilan Polat gösterisi yaptıran öğretmenlere soruşturma açıldı

Dereceye giren öğrenciler adına konuşan ilçe üçüncüsü Azize Başer de:

"Okul olarak üç arkadaşımızın Türkiye finalisti olduğu ve ilçe birinciliği kazandığımız bu hafta bizim de beş arkadaşımla iki birincilik iki ikincilik ve bir dördüncülük olmak üzere dört arkadaşımızla derece almamız çok güzel.

Bu tür yarışmalara katılmak ve başarı elde etmek bizi derslerimize ve okulumuza karşı olumlu yönde motive ediyor. Bize öncülük eden edebiyat öğretmenlerimiz Metin Kürümoğlu, Suat Türker ve Bahri Pamuk'a, okul idaremize kendim ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" diyerek duygularını ifade etti.

Okul idaresinin öğrencileri ayrıca ödüllendireceği öğrenildi.