Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum! Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum!
CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, dün parti binasında düzenlediği basın toplantısında 5-6 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek kurultayda Kılıçdaroğlu ile devam edilmesi gerektiği mesajı verdi.

KURULTAY 5-6 EYLÜL’DE
Neşe: “Kurultay kararımız partimize ve ülkemize hayırlı olsun. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki sonuçların ardından parti içerisindeki bazı arkadaşlarımızın durum değerlendirmesi sonucu Genel Başkanlık ile ilgili kurultay talepleri değerlendirildi.

“ Muharrem İnce’nin adaylığını açıklamasının ardından da kurultay kararı alındı. Muharrem bey çalışkan, halkla aktif şekilde buluşan bir milletvekilimiz. Onun bu isteği üzerine ben kurultayı topluyorum dedi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu. 5-6 Eylül tarihlerinde 18.Olağanüstü Kurultay’ımız Ankara’da gerçekleşecek.

GENEL BAŞKANLIK SORUNU YOK
Partide Genel Başkanlık sorunu olmadığını savunan Neşe: “Biz Bursa örgütü olarak 17 ilçe başkanı olarak İl Başkanımızın başkanlığında toplandık. Partimizde bir Genel Başkanlık sorunu değil programlarımızda halkın daha içinde olan, sadece parti grubunda meclis konuşmaları ile değil halkla milletvekillerinin iç içe olup; sorunların yerinde konuşulduğu bir parti konumuna gelme sorunu olduğunu görüyoruz.”

“ 34 kurultay delegemiz ve 5 milletvekili ile toplam 39 kurultay delegemiz var. Onlarla da il başkanımız görüşecek. Birkaç fire olabilir ama büyük çoğunluğu partide Genel Başkanlık sorunu olmadığını, herkesi kucaklayan bir projenin hayata geçirilmesi gerektiğini düşüncesinde olacaktır”

KILIÇDAROĞLU TEKRAR KAZANIR
Neşe, kurultayda Kılıçdaroğlu’nu destekleyip desteklemeyecekleri şeklindeki soruya: “Biz partide Genel Başkanlık sorunu olmadığına inanıyoruz. Biz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem beyi İnegöl’e getirdik. Yerel seçimlerde de birlikte olma imkanımız oldu. Genel Başkanımız dahi Muharrem İnce’nin söz söylemeye hakkı olduğunu belirtiyor.”
“ Emeği var, miting miting dolaşıp CHP’nin programını anlatıyor. Demokrasiyi içselleştirmiş bir partinin ilçe başkanı olarak aday olma hakkı vardır. Kendisine başarılar diliyoruz. Yerel seçimlerde Yalova’da devletle mücadele etmiş ve kazanmıştır. İnce’ye de destek veren kişiler var. Biz partimizde heyecan yaratan her adayı kucaklarız.”

“ Partinin kurultay delegeleri ile Genel Başkan seçilecek. İl Başkanlarının 78’i Genel Başkanımızın arkasında. Demek ki Genel Başkanlık sorunu yok. Yukarıda fildişi kulelerinde oturup aristokrat bir anlayışla milletvekili yapısı artık olmayacak. Parti disiplini içerisinde çiftçiyle, işçiyle buluşan, onların sorunlarını dinleyen milletvekilleri olacak.”

“ Nur Serter, Süheyl Batum, Emine Ülker Tarhan gibi isimlerin çalışmadan Genel Başkanımızı eleştirmelerini de çok haklı bulmuyorum. Bu kongrede de Genel Başkanımızın partililerin desteğiyle tekrar Genel Başkan olacaktır. Muharrem İnce gibi çalışkan mücadele eden isimlerin de partimizin kıyısında, dışında kalmaması gerektiğini düşünüyorum” cevabını verdi.

DEMOKRATİK EKSİKLİĞİMİZ
Turhan Neşe, bir basın mensubunun “5 seçimi kaybetmiş Kılıçdaroğlu’nun, Batı demokrasilerinde 5 kez istifa etmesi gerekirdi. Hala koltuğunda oturuyor. Siz Kılıçdaroğlu devam etmeli diyorsunuz. CHP, kaybetmekten haz alan bir parti konumuna doğru ilerliyor ve siz buna destek mi veriyorsunuz"” sorusunda şu yanıtı verdi:

“Bu ülkemizdeki bir gelenek. Bizim parti tüzüğümüzde 2 seçim kaybedenin kendiliğinden görevden ayrılması gerektiği konusunda tüzük önerimiz var. Bunu dillendiren Muharrem İnce oldu. Bizim ülkemizde ne yazık ki böyle bir gelenek yok. Deniz Baykal da hiç başarılı olmadı ama gençler gelmeli deyip bırakıp gitmedi. Bu Türkiye demokrasinin bir problemi.”

“ Şunu da belirtmek lazım. 17 ve 25 Aralık’ta hukuksuzca haksızca elde edilen gelirler ortaya çıkmasına rağmen iktidar kanadında ne bakanlardan ne de Başbakan’dan istifa geldi. Batılı demokrasilerde hepsi istifa ederdi. Bu ülkemizin temel bir demokratik eksiğidir. CHP, tüzük kurultayında böyle bir madde girecektir”