Program öncesi AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semih Şeherli, bir konuşma yaptı. Konuşmasına dua şiiriyle başlayan Şeherli;

"Konuşmama Şairimiz Merhum Arif Nihat Asya'nın bu güzel dua şiiri ile başlamak istedim. Çünkü bugünlerde bu şiirin içinde geçen tüm değerlere karşı bir savaş içerisinde olanlar var.

Ey genç kardeşim, bunu yapanlar şunu atlıyorlar, senin kanında Kılıçarslan'ın, hemen şurada kabri bulunan Turgutalp'in, Ertuğrul'un, Osmangazi'nin, genç yaşında İstanbul fatihi Fatih Sultan Mehmet Hanın, Sultan Süleyman'ın, Yavuz Selim'in, Abdülhamid Hanın izleri var. Senin ecdadın bunlardır.

Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi

Senin üzerinde Çanakkale cephesine oğlunu gönderirken kocasını, kardeşlerini ve diğer üç evladını vatana kurban veren, 'Bayrak inecekse, ezan dinecekse, ırzımız düşman tarafından çiğnenecekse dayıların, ağaların ve baban gibi şehit ol da gelme. Yoksa hakkımı sana hela etmem oğul' diyen anaların duaları var.

Bizler şanına yakışır tarihe her dönemde nam salmış bir ecdadın torunuyuz. Bize emanet edilen bu vatanı her daim koruyacağız, geliştireceğiz ve bizden sonra gelen nesillere tıpkı ecdadımız gibi emanet edeceğiz" dedi.

ÇAY HOUSE EKİBİNE TEŞEKKÜR

Şeherli, şunları söyledi:

"Evet bugün ruhumuzu dinlendirme günü. Kendimiz ile dertleşme günü, inşallah konuğumuz, konuşmacımız sayın Serkan Aktaş hocamız buna vesile olacak. Kendisi çok değerli bir konuşmacı.

Bizler seni İnegöl ile buluşturmak istiyoruz dedik. Allah razı olsun kendisi de, ekibi Çay House ile davetimize icabet etti. Hocam misafirlerimiz içiyorsak sebebimiz var dediler ve bir demlik çay içmeye geldiler, gönül çayı inşallah.

Bu programda emeği geçen öncelikle Çay House ekibine, Serkan Aktaş hocamıza, program hazırlıkları ile gece gündüz çalışan çok değerli dava arkadaşlarım, AK Parti Gençlik kollarımıza, komisyonumuza, lise ve üniversite teşkilatımıza, mahalle başkanlarımıza, bizlere desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş'a, İlçe Başkanımız Sayın Adem Demirel'e teşekkürlerimi sunuyorum"

RİSALE-İ NUR VE İMAN HAKİKATLERİ

Çay House'dan Serkan Aktaş'ın konuşmacı olduğu konferansta Risale-i Nur ve iman hakikatleri anlatıldı.

Konuşmasına sorularla başlayan Aktaş, Allah'ın varlığını, birliğini bilimsel verilerle anlatırken mizahı da eksik etmedi.

Aktaş, insanın dünyalık meseleler karşısında ahiretini, sonsuz hayatını feda etmemesi gerektiği uyarısında bulundu.