AŞURE KARDEŞLİKTİR

Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici, aşure dağıtımı esnasında yaptığı açıklamada; Aşurenin, paylaşmanın, kardeşliğin dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olduğunu aktardı.

AŞURE GİBİ OLMALIYIZ

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Leblebici; "Aşure ayında bir araya gelen farklı bakliyat ve meyve tatlı ve ekşilerin birlikte uyum içerisinde nasıl güzel bir tat veriyor. Biz de aşure gibi olmalıyız." Dedi.

Leblebici: "Bizler de Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Çerkez, Arap ve Roman hep birlikte bir milletiz, farklılıklarımız bizim kültürel zenginliğimizdir. Asırlardır birlikte huzur içinde yaşamasını bildik."

"Bu ayın; birlik beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyorum" dedi.

KURTULUŞ MUCİZELERİ

Muharrem ayında Peygamberlerle ilgili birçok kurtuluş mucizelerinin yaşandığını da ifade eden Leblebici şöyle devam etti;

Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını  verdi" Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını verdi"

"Muharrem ayının onuncu gününe aşure günü denilmiş ve insanlık tarihindeki Peygamberlerin hayatlarında vuku bulan Hz. Adem'in tövbesinin kabulü, Hz. İbrahim'in Nemrutun ateşinden kurtulmaları, Hz. İsa'nın doğumu ve semaya yükseltilmesi, Hz. Nuh'un tufandan kurtuluşu gibi bir kısım hadiselerin bu güne tekabül etmesi, aşure gününe kutsiyet atfetmiştir."

"Efendimiz (s.a.v) eğer Ramazan'dan sonra oruç tutacaksan Muharrem'de tut çünkü bu ay Allah'a ait bir aydır buyurmuştur. Aşure tatlısı da Muharrem ayına has özelliklerden biri, acılarımızı bal eylesin diye halkımız tarafından çok kabul görmüş geleneklerimizden biridir."