Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret ederek, öğrencilere başarılar dileyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavının 3 yıldır yapıldığını söyledi.

2. DÖNEM SINAVLARI 27-28 NİSAN'DA

Sınavların bugün ve yarın 3 oturum halinde 3'er dersten olmak üzere toplam 6 dersten yapılacağını belirten Bilican;

"Sınavların süresi 40 dakikadır. Sınavlar arası öğrencilere verilen dinlenme süresi ise 30 dakikadır. Bu sınavlarda diğer merkezi sınavlarda olduğu gibi test uygulanmaktadır. Her derste 20 soru vardır.

Sınavların mazeret sınavları 12 ve 13 Aralık'ta gerçekleştirilecek. İkinci dönem ortak sınavları ise 27 ve 28 Nisan'da, mazeret sınavları da 14 ve 15 Mayıs'ta yapılacak."

"Her türlü görevlendirmeyi yaptık, güvenlik tedbirlerini aldık. Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımızla birlikte sınavlara hazır vaziyetteyiz.

Emniyet ve jandarmadan toplam 150 güvenlik görevlisi sınavlarda görev alacak. Sınavların sorunsuz şekilde yapılması için gayret sarf etmekteyiz" dedi.

2. OTURUM BUGÜN

48 okulda gerçekleştirilen sınava 3 bin 967 öğrencinin girdiğini aktaran Bilican;

"Her okulda bina sınav komisyonu oluşturuldu. Bu komisyonlarda görev alan idarecilerimizin toplam sayısı 144'tür. Bu sınavlarda görevlendirdiğimiz salon başkanı ve gözetmen öğretmen sayısı bin 286.

Sınavlardan sonra tekrar müdürlüğümüze getirip Ankara'dan gelen araçlara teslim edilmesi için görevlendirilen kurye sayısı ise 70'tir" diye konuştu.

Bozüyük’te ‘Minik eller büyük hayaller’ etkinliği düzenlendi Bozüyük’te ‘Minik eller büyük hayaller’ etkinliği düzenlendi

Bu arada dün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava giren öğrenciler, bugün yapılacak ikinci oturumda ise Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden sınava girecek.