Alınan bilgiye göre, kuyumcudan altın alan Recep Yıldız (81) ile eşi Pamuk Yıldız (76) Kemalpaşa Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı'ndaki evlerine gitti.

Yaşlı çifti telefon ile arayıp kendisini 'polis' olarak tanıtan telefon dolandırıcısı, kuyumcudan aldıkları altının çalıntı olduğunu, eve gelip altınları incelemeleri gerektiğini söyledi.

Çalıntı olduğunu söylediği altınları almak için yaşlı çiftten evlerinin adresini isteyen dolandırıcı ayrıca evde altınların dışında para olup olmadığını sordu.

YOLDA POLİS YAKALADI

Dolandırıcının söylediklerine inanan yaşlı çift, telefondaki dolandırıcıya evlerinin adresini verdi. Eve gelen dolandırıcı, yaşlı çiftin çanta içerisine koyduğu altın ve paraları alarak evden uzaklaştı.

Yaşlı çiftten aldığı para ve altınları sırt çantasına koyarak Mahmut Esatbey Caddesi üzerinde yürüyen Mustafa Aktaş'ı (21) fark eden İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı motosikletli yunus ekipleri, şüphe üzerine şahsı durdurdu.

'PİŞMANIM'

Çantasından yüklü miktarda altın ve para çıkan şahıs gözaltına alınarak karakola götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen dolandırıcı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adliye çıkışında dolandırıcı gazetecilerin 'pişman mısın' sorusuna 'pişmanım' diyerek cevap verdi.

Bu arada dolandırıcının sırt çantasından çıkan 30 bin TL değerindeki altınlar ile 22 bin TL polisler tarafından yaşlı çifte teslim edildi.