At Suratlı Kadın Sosyal Medyayı Salladı! At Suratlı Kadın Sosyal Medyayı Salladı!

Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şubesi tarafından dün Atatürk Heykeline çelenk konuldu.

EN BÜYÜK MİRAS

Törenin ardından konuşan Başkan Yardımcısı Ayhan Lüleci,

"Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93'üncü yıldönümü... 29 Ekim 1923 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Türk milletinin karakterine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir' diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin bağrına oturmuş emperyalistlere ve saltanata karşı bir savunma kalesidir.

Şunu unutmayalım ki, Cumhuriyet Kurtuluş Savaşımızın en önemli kazanımıdır. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet idaresinde, devletin yönetimi herhangi bir kişinin, zümrenin, ailenin eline bırakılamaz.

Cumhuriyet rejiminde tüm vatandaşlar eşit haklara sahiptir. Yönetime katılabilirler. Söz ve karar sahibi olabilirler. Cumhuriyetin en büyük erdemlerinden biri de Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bizleri yurttaş konumuna yükseltmesidir. Cumhuriyetle birlikte, bizler ulusal bir devletin onurlu, özgür düşünebilen ve eşit haklara sahip birer bireyi olduk" dedi.

FETÖ'CÜ DARBEYİ GÖRDÜK

"Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar Cumhuriyet'e ve Atatürk devrimlerine karşı olmalarının nedeni, Cumhuriyetin bize kazandırdığı değerlerden dolayıdır" diyen Lüleci;

"Geçmişini bilmeyenlerin geleceği olamaz. Hepimizin tarihimizi çok iyi öğrenmemizi ve bu güzel ülkemizi, bizlere emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman atalarımızı tanımamız ve anlamamız gerekiyor.

Akıl ve bilimi kendimize rehber edinmediğimiz zaman ülkemizin tüm değerlerini ele geçirmeye çalışan cemaat ve tarikatlardan biri olan FETÖ'cü darbeyi gördük. Bu din simsarlarının neden Atatürk'e karşı olduklarını bilmemiz gerekiyor.

Şunu bilmeliyiz ki; bugün ülkemizin içinde bulunduğu sorunları çözmenin tek yolu Atatürk'ün bizlere göstermiş olduğu yoldur"

YAŞASIN CUMHURİYET

"Bağımsızlığımızı korumak, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak ve Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar var olmasını sağlamak hepimizin görevidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, kurduğu ülkede, gösterdiği amaçta yürümemenin bedelini 15 Temmuz'da gördük.

Şunu unutmasınlar ki; bizler Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, kurduğu ülkede, gösterdiği amaçla hiç durmadan yürüyeceğimize ant içeriz. Ne mutlu Türk'üm diyene, yaşasın Cumhuriyet. Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, canlarını seve seve vatanımız için feda eden şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı.