Zorunlu trafik sigortası tarifeleri yeni döneme girmeye hazırlanıyor. Mayıs ayından itibaren geçerli olacak yeni hesaplama yöntemleri ve artan sigorta primleri, araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin son verilerine göre, otomobiller için belirlenen en düşük trafik sigortası primi, 4 bin 28 lira olarak güncellendi.

TÜKONFED Başkanı Turusan Bağcı, gelecek dönem için sigorta primlerinde beklenen artışları dile getirdi. Bağcı'nın ifadelerine göre, "Mayıs ayında trafik sigortası primlerinde ciddi bir artış bekleniyor" ve bu durum sürücülerin maliyetlerini doğrudan etkileyecek. Yeni dönemde, hasar maliyeti endeksine göre belirlenen fiyatlar, sigorta maliyetlerinde önemli bir yükselişe işaret ediyor.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SDDK) tarafından yapılan düzenlemelerle, trafik sigortası tavan fiyatlarında her ay yüzde 2 artış yapılırken, 2024'ün ilk dört ayında bu oran aylık yüzde 5 olarak güncellenecek. SDDK, bu artışları gerektiğinde 2 katına kadar çıkarma yetkisine sahip.

Emeklilere 5 bin lira ikramiye müjdesi Emeklilere 5 bin lira ikramiye müjdesi

Özellikle İstanbul'da, 1 Aralık 2023 tarihinde otomobiller için belirlenen en düşük trafik sigortası tavanı 3 bin 369 lira iken, 13 Nisan 2024 itibarıyla bu rakam 4 bin 945 liraya yükseldi. Kazalara karışan ve yüksek risk grubunda bulunan sürücüler için en yüksek sigorta tutarı ise 20 bin 215 liradan 26 bin 967 liraya çıktı. 

Kaynak: Haber Merkezi