Wes Studi'nin uzun ve keyifli bir oyunculuk kariyeri oldu. Nofire Hollow Oklahoma'da büyüdü, sadece okula başlayana kadar Cherokee konuşuyordu. 17 yaşında Ulusal Muhafızlara katıldı ve daha sonra Vietnam'a gitti.

Görevden alındıktan sonra Studi, Amerikan Kızılderili ilişkilerinde siyasi olarak aktif hale geldi. 1973 yılında Pine Ridge Reservation'da Wounded Knee'ye Wes, Kurtlarla Dans'taki Pawnee savaşçısı gibi vahşi bir Amerikan Yerlisi savaşçı rolleriyle tanınır.

Last of the Mohicans'ta ilk büyük rolü olan Magua adlı Huron'u oynuyor. Kısa bir süre sonra Geronimo: An American Legend'de başrolü aldı. Skinwalkers, The Lone Ranger ve The Horse Whisperer'da oynadı.

 The Doors filminde çölde Kızılderili'yi oynadı ve Avatar'da da oynadı. Studi ayrıca bas çalıyor ve karısıyla birlikte Firecat of Discord adlı bir grupta.

Wes Studi ayrıca Anadil Dillerini kurtarmaya çalışan Yerli Dil Enstitüsü'nün ulusal bağış kampanyasının onursal başkanı olarak görev yapıyor.

O ve ailesi Santa Fe New Mexico'da yaşıyor ve Wes birçok başka film, TV programları, filmler ve mini dizilerde yer aldı.

Ayrıca Akademi Onur Ödülü'nü aldı, ilk Amerikan Yerlisi ve Akademi tarafından onurlandırılan ikinci Kuzey Amerika Yerlisi oldu, ilki ilk Uluslar arası Kanada Yerli müzisyen olan Buffy Sainte-Marie oldu.

SOL TARAFIM

Seçim günü Fikret Bayram’ın mesajı: Bugün SOL tarafımdan kalktım galiba

İnsanlar SAADET’e ulaşmak için her türlü zorluğu yeniyor...

Aynı karede yer alan Yavuz Turhan’ın Fikret Bayram’a mesajı: “Hacım Kabe'yi tavaf etmek gerçi aladır. Bir gönül tavaf etmek ondan aladır. Kalbimi Her ne kadar sol tarafta olsa da gönülleri tavaf etmek çok daha evladır. Allah razı olsun senden.”