Zonguldak'ta dün akşam etkili olan şiddetli yağışlar, Asma Mahallesi Tulumba Sokak'ta korkunç bir heyelana neden oldu. Tek katlı bir evin toprak altında kalması sonucu, evde bulunan anne ve oğlunun cansız bedenleri, sabahın erken saatlerinde başlayan arama kurtarma çalışmaları sonucunda bulundu.

2-1111

Kurtarma Çalışmalarının Acı Sonu

Çalışmaların Yeniden Başlaması

Gece boyunca ara verilen arama kurtarma çalışmaları, günün ilk ışıklarıyla birlikte tekrar başladı. Göçük altında kalan Perihan Çakar (82) ve oğlu Sait Çakar (51) için ekipler seferber oldu.

1-1573

AFAD ve Kurtarma Ekiplerinin Özverili Çabası

AFAD koordinasyonunda, Zonguldak Belediyesi, jandarma ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri, güvenli olduğu belirlenen alanda arama çalışmalarına başladı.

Yer altı görüntüleme cihazları ve arama kurtarma köpekleri, anne ve oğlunun bulunması için yoğun çaba sarf etti.

Kanlar içerisinde ölü bulundu, öğretmen oğlu gözaltına alındı Kanlar içerisinde ölü bulundu, öğretmen oğlu gözaltına alındı

Bölgede alınan geniş güvenlik önlemleri altında yürütülen çalışmalar sonucunda, maalesef anne ve oğlunun cansız bedenlerine ulaşıldı. Olay, bölge halkında derin bir üzüntü yarattı.

3-717

İkinci Heyelanın Yarattığı Tehlike

Çalışmalar sırasında meydana gelen ikinci bir heyelan daha, arama kurtarma ekiplerini de tehlikeye attı. Bu ikinci heyelanda 21 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Neyse ki, çoğu kişi ayakta tedavi edilerek taburcu edilebildi.

4-561

Editör: Umut Gökdaş