Kredi Kartı Kullananların Dikkatine:  Kart Limitlerinde Büyük Değişiklik! Kredi Kartı Kullananların Dikkatine:  Kart Limitlerinde Büyük Değişiklik!

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, yaban mersini ile ilgili 6 aydır çalışma yaptıklarını ancak İnegöl Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürü Fevzi İnal'ın bu çalışmaları sadece İlçe Tarım ve Kırsal Kalkınma Müdürlüğü olarak çalışma yapılmış gibi lanse edildiğini iddia ederek; dün belediyeden yerel basına gönderilen habere tepki gösterdi.
6 AYDIR BİZ ÇALIŞIYORUZ
Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, yaban mersini ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yaban mersini ile ilgili 6 aydan beridir çalışma yaptıklarını ama Kırsal Kalkınma Müdürü Fevzi İnal'ın bu çalışmaları sadece İlçe Tarım ve Kırsal Kalkınma Müdürlüğü olarak çalışma yapılmış gibi lanse ettiğini aktaran; Çelik, "Biz yaklaşık 6 aydır Ziraat Odası olarak, Bursa Uludağ Üniversitesi'nden hocalarımız ile birlikte yaban mersini ile ilgili çalışmalarımız var. Sürekli çalışıyoruz. Biz 6 aydan beri bu çalışmaları yapıyoruz ve nihayetinde belirli bir noktaya geldik. Bu çalışmalardan Kırsal Kalkınma Müdürü Fevzi İnal'ında haberi var. Hatta bir hafta önce de konuşmamız oldu. Kendileri de bu konuda çalışma yapıyormuş"
EŞREF YİĞİT DE YANILTILDI
"Biz 6 aydır yapmış olduğumuz çalışmayı, bugün Belediye Başkan Yardımcımız Eşref Yiğit'i de yanıltarak, İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve Kırsal Kalkınma Müdürlüğümüzün ortak çalışması diye yaban mersini programını açıklıyor. Ben zaten sana söylemişim. 6 aydır yapmış olduğumuz çalışmayı, Belediye Başkanımızı yanıltarak, sanki bu projeyi İlçe Tarım ve Kırsal Kalkınma yapmış gibi açıklıyor. Bunlar güzel şeyler değil" dedi.
300'DEN FAZLA TOPRAK NUMUNESİ YAPTIM
İnegöl Ziraat Odası Analiz Laboratuarı görevlisi Kimyager Deniz Üstündağ ise konuyla ilgili olarak; "Bana söz düşmesinin nedeni resmimin kullanılması ve bu çalışmanın ana koordinatörlerinden biri olmam. Yaban Mersini projesine yaklaşık 7 ay önce burada konuşmuştuk. Uludağ Üniversitesi'nden konu ile alakalı daha önce çalışmış hocalardan yardım istedik. Zaten sadece yaban mersini değil, İnegöl'de çiftçimizin yetiştirebileceği başka ürünler için de devam eden projelerimiz var. Ama ilk günden öncelik yaban mersiniydi. Çünkü çok seçici bir bitki, sadece bir kaç köy uygun ama haberde sadece 3 köyden gelen analiz için gelen numuneler vardı. Ama ben kendi 300'den fazla toprak numunesinde çalıştım. Kişilerle çalıştım. Tarlalara giderek çalıştım. Onun dışında fizibilite çalışmaları yapıldı. Ne kadar destek sağlayabiliriz fidan olarak, damlama sulama olarak... Yani basit bir çalışma yapmadık. Meclisimize bununla ilgili sunum yaptık"
HABERSİZ FOTOĞRAFIM KULLANILDI
"Yaban mersini dikiyoruz diyoruz deyip dikilebilecek bir şey değil. Yüzlerce çeşidi var. İnegöl'e hangisi uygun olur, bunun çalışmalarını tek tek yaptık. Benim üzüldüğüm şey bana 3 tane numune geldi ve numuneler geldiğinde ilçe tarımın ismi hiç geçmedi, laboratuarımın fotoğrafı çekildi, benim fotoğrafım çekildi ama bizim projemiz olarak çekildi. Ama bu sabah biz bu haberi gördük" diye konuştu.

Üstündağ, yaban mersinin İnegöl'ün bir kaç köyünde yetiştirilebileceğini ve yurt dışında geniş pazar alanı olduğunu da sözlerine ekledi.