Ticaret Bakanlığı tarafından alınan son kararla birlikte, zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünleri satışının zorunlu hale getirilmesi sektörde önemli bir değişikliği beraberinde getirdi. Çölyak Vakfı'nın yoğun çabaları ve yürüttüğü temasların olumlu sonuçlanması, özellikle glutensiz ürünlerin satışının artırılması için önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Zincir Marketlerde yeni dönem: O ürünler artık zorunlu

ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı

Yapılan açıklamalara göre, Ticaret Bakanlığı'nın yeni yönetmeliği çerçevesinde, özellikle çölyak hastaları ve glutensiz beslenmeyi tercih eden tüketicilerin ihtiyaçlarına yönelik özel reyonlar açılacak. Bu reyonlarda özellikle glutensiz ürünlerin bulunması, hastaların ve bu beslenme tercihini yapanların ürünlere daha kolay erişimini sağlayacak.

Zincir Marketlerde yeni dönem: O ürünler artık zorunlu

Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, Çölyak Vakfı ile yürütülen görüşmeler sonucunda ortaya çıkan yeni düzenlemeyi memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, çölyak hastaları ve glutensiz beslenmeyi tercih edenler için önemli bir adım atıldığını ifade etti. Ayrıca, Eksim Holding'in çölyak hastaları ve glutensiz beslenme tercihinde bulunanlar için özel olarak geliştirdiği "Sinangil Gluten Yok" markası ile bu ihtiyacı karşılamaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğü açıklandı.

Ahmet Demir, Ticaret Bakanlığı ve sürece katkı sağlayan vakıflara teşekkür ederek, bu kararın glutensiz ürünlere erişimi artırarak tüketicilere yönelik önemli bir çözüm sunduğunu vurguladı.

Çölyak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elif Bal Beşikçi ise Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde, büyük zincir marketlerde glutensiz ürün reyonlarının eksikliğini ve çölyak hastalarının ürünlere erişim sorunlarını dile getirdiklerini açıkladı. Beşikçi, bu kararın glutensiz ürünlere erişimdeki sıkıntılara çözüm olacağını belirterek, Ticaret Bakanlığı ve Çölyak Vakfı'nın iş birliğiyle tüketicilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir adım atıldığını ifade etti.

Editör: İHSAN KURAN