Yaklaşık 20 kişilik CHP üyesinin katıldığı anma programında, saat 04.17’de bir araya gelen partililer, depremde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından anıt önüne çiçek ve mumlar bırakıldı.
Basın açıklamasında konuşan CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, “6 Şubat gecesi saat 04.17’yi unutmadık.

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen büyük felaketin yıl dönümünde, acının yaşandığı saatte burada toplandık” dedi.
Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşları anmak ve yaşanan acıların unutulmaması adına bir araya geldiklerini belirten Şahin, “Kaybettiğimiz canlar anısına 11 mum ve 11 çiçek diktik. Amacımız bu felaketleri unutmamak ve bugünkü binalarımızın daha sağlam yapılması gerektiğine dikkat çekmektir” ifadelerini kullandı.
Depremin tek başına insanları öldürmediğini vurgulayan Şahin, “İnsanları öldüren denetimsizliktir. Yanlış imar izinleri ve yetersiz kontroller, yıkıcı depremleri öldürücü hale getiriyor” diye konuştu.
Depremin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen yeterli derslerin çıkarılmadığını dile getiren Şahin, “Yeni binalar yapıldı, yaralar sarıldı ancak yeterince ders aldığımızı söyleyemeyiz. İnegöl de bir deprem bölgesidir. Garaj yoluna kadar uzanan birçok yapı risk altındadır. Olası bir büyük deprem, İnegöl’de, Bursa’da ve Türkiye genelinde büyük yıkımlara yol açabilir” dedi.
Şahin, parti ayrımı gözetmeksizin daha sağlam ve depreme dayanıklı konutlar yapılması gerektiğini belirterek, bu konuda herkesin sorumluluk alması ve daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.




