YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM" MÜCADELESİ

AK Parti'den CHP'ye Geçti! Rozetini Özgür Özel Taktı AK Parti'den CHP'ye Geçti! Rozetini Özgür Özel Taktı

Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Başkanı Aytekin Torun'un yaptığı yazılı açıklama şöyle: "30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıldönümünü muhteşem bir heyecan, demir gibi bir irade ve hala o günlerin gücünü yüreğimizde hissederek kutluyoruz. Aziz milletimiz 97 yıl evvel Dumlupınar'da muhteşem bir zafere, yankıları hala devam eden göğüs kabartıcı bir başarıya imza atmıştır. Türk milletinin en müjdeli, en kutlu ve en gururlu yıldönümü bugün.

Milli bayramlarımız arasında en şanlısı, en derin anlamlısı, en birliği içinde taşıyanı 30 Ağustos; acı, keder ve yokluk karşısında yüreğine ateş düşen Türk milletinin gücünün altına atılmış bir imza gibi, mazimizi onurlandırmaktadır. Merhametin, Allah korkusunun, inancın, yek vücut olmanın en güzel ifadesidir. Memleketin her köşesi zapt edilmiş iken sapasağlam, çelik gibi bir irade ile halkına seslenen, onları onurlu mücadeleye çağıran Mustafa Kemal, kahraman Türk ordusu ile Türk halkının başladığı mücadeleyi büyük bir zaferle taçlandırmıştır. 19 Mayıs 1919'da başlayan bu kutlu mücadele, "ya istiklal, ya ölüm" mücadelesidir. Bize nasip olan, çok şükür ki istiklaldir..."

TÜRKSÜZ MİLLET, MİLLETSİZ VATAN PLANLAYANLAR KAYBETTİ

"Bu zaferle aziz milletimiz muhasım odaklara haddini bildirmiş, Anadolu'yu ilelebet bir Türk yurdu olarak belgelemiş ve belleklere yerleştirmiştir. Türksüz millet, milletsiz vatan, vatansız insan yığını planlayanlar geldikleri gibi def edilmişlerdir.Bilinmesi gerekir ki; 30 Ağustos ruhu milli vicdanda hala canlıdır.Bu ruh zulme karşı güvenlik zırhı, hıyanet ve melanete karşı en emin sığınak ve direnç kaynağıdır.Çevremizde sahnelenen küresel ve bölgesel ayak oyunlarına karşı 30 Ağustos şuuruyla hareket edip beka ve birliğimizi tehdit eden riskli gelişmelere karşı tedbir almamız acil bir zarurettir.

Türk milleti dün olduğu gibi bugün ve yarın da bekasına sahip çıkacak, aziz vatan üzerinde sinsi plan yapanların tezgahlarını bozarak başlarına geçirecek cesaret ve dirayettedir.Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanları; büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnet duygularımla anıyorum. Cenab-ı Allah hepsinden ayrı ayrı razı olsun diyorum"