Belediyenin bel kemiği olan ve 7/24 çalışma prensibiyle halkın esenlik, huzur, sağlık ve düzenin sağlanması için çalışmalarına devam eden Zabıta teşkilatı, Zabıta haftasını kutluyor.

Bu haftaya mahsus etkinlikler düzenleyecek olan İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 191'ıncı yılı etkinliklerini Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret ederek başladı. Başkan Aktaş, Zabıta Müdürü Osman Kalkan ve personelini başkanlık makamında ağırladı.

Son Dakika: Türkiye, İsrail ile Bütün Ticari İlişkileri Durdurdu! Son Dakika: Türkiye, İsrail ile Bütün Ticari İlişkileri Durdurdu!

"ZABITA HAFTASI ETKİNLİKLERİNİN STARTINI VERDİK"

Ziyaret sırasında açıklama yapan İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürü Osman Kalkan,

"Zabıta teşkilatının 191. Yıldönümü münasebetiyle bu hafta zabıta etkinliklerimizi kutluyoruz. Bu anlamda bir dizi etkinlikler tertip ettik. Bu etkinliklerimizin startını da başkanımıza yaptığımız bu ziyaret ile başladık. Akabinde sayın kaymakamımızı ziyaret edeceğiz.

Akabinde huzurevini ve vefat eden zabıta personelimizin kabirlerini ziyaret edeceğiz. Yine vefat eden Lütfü Dalga ve tüm vefat eden zabıta personelimiz için mevlit programımız olacak.

Bu anlamda tüm zabıta personelimizin zabıta haftasını kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Ülkemizde zabıta hizmetlerini veren tüm zabıta kardeşlerimizin de zabıta haftasını kutluyorum. Sayın başkanımıza da bizi bugün kabul ettikleri için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

"59 ZABITA PERSONELİMİZ VAR"

Zabıta Müdürü Osman Kalkan ve personelini ağırladığı ziyarette konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş:

"Öncelikle zabıta müdürümüz ve personelimiz ile belediye başkan yardımcımız Sayın Alper Taban'a hoş geldiniz demek istiyorum. Bu yıl zabıta teşkilatının kuruluşunun 191. Yılı. Bu kuruluşta öncelik etmiş, bu görevlerde bulunmuş hakkın rahmetine kavuşmuş tüm büyüklerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan arkadaşlarımıza da başarılar ve muvaffakiyetler diliyorum. İnegöl'ümüzde zabıta hizmeti dünden bugüne büyük bir özveri ve itina ile verilmeye çalışılıyor. 256 bin nüfuslu İnegöl'ü 59 zabıta personelimiz ile sevk ve idare etmeye çalışıyoruz. Bu nokta tüm ilçe halkından büyük bir anlayış ve özveri beklediğimizi buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum" dedi.

ZABITA 7/24 GÖREVİNİN BAŞINDA

Zabıtanın işleyişi hakkında da bilgi veren Aktaş,

"Zabıta kolluk kuvvetini yerine getirir, zabıta kaçak yapıya da müdahale eder, zabıta kaldırım işgaline de müdahale eder, zabıta şehrin esenliğini, düzenliğini ve tertibini sağlamak adına önemli bir fonksiyon icra eder. Ve zabıta 7/24 esaslı çalışır. Bu mana da ilçe halkımızdan anlayış beklediğimizi bir kez daha belirtmek isterim. Bu vesile ile arkadaşlarımıza ziyaretleri için teşekkür ediyor, hem de şehrin nüfus yapısına göre mevcut sayı ile büyük bir özveri ile çalışan zabıta personelimize göstermiş oldukları fedakarlık için şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Ziyaret sonunda Zabıta Müdürü Osman Kalkan ve zabıta personeli Başkan Aktaş'a çiçek takdim etti. Daha sonra günün anısına Başkan Aktaş ile zabıta personeli hatıra fotoğrafı da çekindi.