Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu hava etkili olacak. Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu ile İzmir, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.
Yağışların Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Osmaniye ve Samsun çevreleri ile Hatay kıyılarında yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Hava sıcaklıkları hissedilir derecede azalacak
Meteorolojiye göre hava sıcaklıkları yurt genelinde hissedilir derecede düşecek. Sıcaklıkların iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
Rüzgârın genellikle kuzeyli, güney ve doğu kesimlerinde ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Marmara ve Ege ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da rüzgârın saatte 40-60 kilometre hızla kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.
Kuvvetli yağış uyarısı
Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Osmaniye ve Samsun çevreleri ile Hatay kıyılarında yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Meteoroloji, kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.
Marmara’da sağanak ve kuvvetli rüzgâr
Marmara Bölgesi’nin parçalı ve çok bulutlu, doğusunun ise aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda yağışların kuvvetli olması beklenirken, rüzgârın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden saatte 40-60 kilometre hızla esmesi öngörülüyor.
Bursa’da sıcaklığın 20 derece olması bekleniyor. Kentte aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak görülecek, yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
İstanbul’da 21, Kocaeli’de 20 derece beklenirken her iki kentte de yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Çanakkale’de ise sıcaklığın 23 derece olması, havanın parçalı ve çok bulutlu geçmesi bekleniyor.
Ege’de sıcaklıklar 18 ile 25 derece arasında
Ege Bölgesi’nin parçalı ve çok bulutlu, İç Ege ile İzmir çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden saatte 40-60 kilometre hızla esmesi bekleniyor.
Afyonkarahisar’da 18, Uşak’ta 19 derece sıcaklık beklenirken iki kentte de akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.
İzmir’de sıcaklığın 25 derece olması ve sabah saatlerinde hafif sağanak görülmesi bekleniyor. Muğla’da ise sıcaklık 24 derece olacak ve hava parçalı bulutlu geçecek.
Akdeniz’de kuvvetli yağış bekleniyor
Akdeniz Bölgesi genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii ve Osmaniye çevreleri ile Hatay kıyılarında yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Adana ve Antalya’da sıcaklığın 27 derece olması bekleniyor. Antalya’da yağışların akşam saatlerine kadar sürmesi tahmin edilirken, Adana’da gün boyunca aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.
Hatay’da sıcaklık 27 derece olacak. Kentin kıyı kesimlerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Isparta’da ise 21 derece sıcaklıkla birlikte akşam saatlerine kadar sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.
Ankara’da yağış sabah saatlerinde kuvvetli
İç Anadolu’nun tamamında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Bölgenin kuzeybatısında yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Ankara’da sıcaklığın 17 derece olması beklenirken, sağanağın sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olacağı bildirildi. Eskişehir’de 16, Konya’da 21, Nevşehir’de ise 19 derece sıcaklık bekleniyor.
Eskişehir, Konya ve Nevşehir’de yağışların akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.
Batı Karadeniz’de yer yer kuvvetli sağanak
Batı Karadeniz’de aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışların bölge genelinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Bolu’da sıcaklık 16 derece olacak ve yağışların sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Düzce’de 20 derece sıcaklıkla birlikte kuvvetli sağanak tahmin ediliyor.
Sinop’ta sıcaklık 24 derece olurken yağışların akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Zonguldak’ta ise sıcaklık 20 derece olacak ve aralıklı kuvvetli sağanak görülecek.
Doğu Karadeniz kıyılarında yağış kuvvetlenecek
Orta ve Doğu Karadeniz’in parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Amasya’da sıcaklığın 22, Rize’de 24, Samsun’da 23 ve Trabzon’da 22 derece olması öngörülüyor.
Rize’de yağışların yer yer kuvvetli, Samsun ve Trabzon’da ise öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Doğu Anadolu’da rüzgâra dikkat
Doğu Anadolu’da parçalı ve çok bulutlu hava ile aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Rüzgârın güneyli yönlerden saatte 40-60 kilometre hızla kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
Erzurum ve Kars’ta sıcaklığın 24 derece olması, yağışların öğle saatlerinden sonra başlaması bekleniyor. Malatya’da 26 dereceyle birlikte aralıklı sağanak, Van’da ise 25 derece sıcaklık ve öğle saatlerinden sonra sağanak tahmin ediliyor.
Güneydoğu Anadolu’nun batısında sağanak
Güneydoğu Anadolu’nun parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin batısının ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın güneyli yönlerden saatte 40-60 kilometre hızla kuvvetli esmesi bekleniyor.
Diyarbakır ve Siirt’te sıcaklık 31, Şanlıurfa’da 28 derece olacak. Bu kentlerde havanın parçalı, yer yer çok bulutlu geçmesi bekleniyor.
Gaziantep’te ise sıcaklığın 25 derece olması ve aralıklı sağanak ile gök gürültülü sağanak görülmesi tahmin ediliyor.
Denizlerde fırtına bekleniyor
Meteoroloji, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege’de fırtına, Marmara ve Güney Ege’de ise fırtınamsı rüzgâr beklendiğini bildirdi.
Batı Karadeniz’de rüzgârın yer yer 7, öğle saatlerine kadar bölgenin batısında 8 kuvvetine ulaşması bekleniyor. Dalga yüksekliğinin yer yer 3 metreye çıkacağı tahmin ediliyor.
Marmara’da rüzgârın kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6, yer yer 7 kuvvetinde esmesi ve dalga yüksekliğinin yer yer 3 metreye ulaşması bekleniyor.
Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde rüzgâr tahmin ediliyor. Dalga yüksekliğinin kuzey kesimlerde 3 ila 4 metreye çıkabileceği bildirildi.
Akdeniz’de rüzgârın yer yer 6 kuvvetine ulaşması, dalga yüksekliğinin ise yer yer 2,5 metre olması bekleniyor.
Van Gölü’nde öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin edilirken, rüzgârın yer yer 6 kuvvetine ulaşması bekleniyor.




