Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle hayat adeta durma noktasına geldi. İlçede kar kalınlığı 40 santimetreyi aşarken, özellikle Yüksekova-Van ve Yüksekova-Şemdinli Karayolu'nda tipi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Günlerdir devam eden dondurucu hava şartları, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ile birleşince ilçe tam anlamıyla beyaza büründü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 40 santimetreyi bulurken, yüksek rakımlı kesimlerde yer yer 1 metreyi geçti. Bu durum, araçların kar içinde neredeyse kaybolmasına neden oldu.

Yüksekova'da lapa lapa kar yağdı

Gençler ise kar yağışına sevinerek dışarı çıktı, kar topu oynayarak ve kardan adam yaparak eğlendiler. Vatandaşlardan Feride Özbek, yoğun kar yağışının 4 gündür devam ettiğini belirterek, "En güzel tarafı aslında ilçede hava kirliliğine karşı iyi oldu. Biz de bu fırsatı kaçırmamak için dışarıya çıkıp fotoğraflar çektik ve eğlendik" dedi.

Yüksekova'da lapa lapa kar yağdı

20 günlük ömrü olan çiçeği bıçakla kestiler 20 günlük ömrü olan çiçeği bıçakla kestiler

Araçların kardan mahsur kaldığını belirten Can Birkan Yıldız ise "Yüksekova’da 4 gündür yoğun bir kar yağışı var. Yollar kapalı. Gençler de fırsatı değerlendirmek için dışarıda kar üzerinde doyasıya eğleniyorlar" şeklinde konuştu. Yüksekova'da yaşanan bu doğa olayı, hem zorlu yaşam koşullarını hem de insanların bu zorluklar karşısında nasıl birbirlerine destek olduklarını gösterdi.

Editör: İHSAN KURAN