2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesinde önemli bir gelişme daha yaşandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un yapmış olduğu açıklamalarına göre hukuk fakültelerine girişte baraj puanı yükselecek ve kontenjanlar da azalacak.

YKS öncesinde önemli bir gelişme yaşandı

2024 YKS hızla yaklaşırken, üniversite adayları için hayati önem taşıyan bir değişiklik yapılarak açıklandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hukuk fakültelerine giriş için gerekli olan minimum sıralamanın 125 binden 100 bine indirileceğini söyledi.

YKS öncesinde önemli bir gelişme yaşandı

Bursa Erkek Lisesi’nde Girişimcilik Zirvesi: Altın Nesil 1'nci Oldu! Bursa Erkek Lisesi’nde Girişimcilik Zirvesi: Altın Nesil 1'nci Oldu!

Yargı reformu ve eğitim kalitesi

Bakan Tunç, yapmış olduğu açıklamada, Türkiye'nin hukuk sistemini daha çok güçlendirmek ve temel hak ve özgürlükleri pekiştirmek adına atılan adımların önemine bir kez daha değindi.

Hukuk fakültelerinde eğitim kalitesini daha çok artırmak ve daha nitelikli olarak hukuk profesyonelleri yetiştirmek için yapılan bu düzenlemeyle birlikte, yargı reformu stratejisinin bir parçası olarak görülmekte.

Rüşvet iddialarına dair soruşturma başlatıldı

Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na ulaşan bir dilekçe sonucunda rüşvet iddialarıyla alakalı bir soruşturma başlatıldı. Bakan Tunç, bu konuda gerekli olan incelemelerin yapıldığını ve yargının tarafsızlığının korunması gerektiğini söyledi.

Hukuk eğitiminde yeni dönem başlıyor

Hukuk fakültelerine yönelik bu yeni düzenleme ile birlikte, öğrencilerin hukuk mesleğine giriş sınavını geçmelerini zorunlu hale gelecek. Bakan Tunç, bu değişikliğin yıllardır tartışıldığını ve nihayet uygulamaya geçirileceğini belirtti.

Akademisyenlerin yetiştirilmesi ve mevcut hukuk fakültelerin daha çok kalitesinin artırılması için hassasiyetlerin olduğunu ifade etti.

2024 YKS başvuruları ne zaman?

Üniversite adayları için bir diğer önemli konulardan biri ise YKS başvurularının ne zaman başlayacağı. 2024 YKS başvurularının Şubat 2024 yılında başlaması bekleniyor.