İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılında yayımlanan genelgeyle 75 yaş üstü vatandaşların kimlik işlemlerinin evde yapılabilmesine olanak tanınmıştı. Yıldırım İlçe Nüfus Müdürlüğü bu uygulamayı daha da ileriye taşıyarak, vatandaşlardan başvuru beklemeden mahalle muhtarlıkları aracılığıyla tespit edilen kişilere mobil ekipler gönderiyor.
Uygulamanın ilk adımı, Eğitim Mahallesi’nde atıldı. Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, İlçe Nüfus Müdürü Zekeriya Alkan ve Mahalle Muhtarı Ahmet Yıldırım’ın da katılımıyla 95 yaşındaki Fatma Çavuş’un yeni kimlik işlemleri evinde gerçekleştirildi.
Hedef: Herkesi yeni kimlikli yapmak
Yıldırım İlçe Nüfus Müdürü Zekeriya Alkan, ilçede 621 bin 482 kişinin yeni kimliğe, 25 bin 236 kişinin ise hâlâ eski kimlik kartına sahip olduğunu belirtti. Alkan, özel önlüklerle her gün bir haneyi ziyaret ederek yaşlı ve hareket kısıtlı vatandaşların yeni kimliklere geçmesini sağlayacaklarını ifade etti. Alkan, “Bu uygulamayla ilçede herkesi yeni kimlik kartına kavuşturup Bursa’da ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan uygulamanın kısa sürede diğer il ve ilçelerde de örnek alınması bekleniyor.