Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Genel Başkan Yardımcılığı ve Merkez Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinden istifa ettiğini duyurdu. Bekin, kararın Genel Başkan Fatih Erbakan’ın talebi üzerine alındığını belirterek milletvekili olarak parti bünyesindeki çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.

Bekin, basın toplantısında Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç ile yaşadığı görüş ayrılığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıç’ın daha önce yayımlanan bazı kitaplarını basın mensuplarına gösteren Bekin, söz konusu eserlerde 28 Şubat süreci ve Necmettin Erbakan hakkında kullanılan bazı ifadeleri gündeme taşıdı.

Yeniden Refah Partisi’nde Şok Eden Istifa

Başkanlık Divanı toplantısındaki görüşmeyi anlattı

Bekin, konuyu partisinin Başkanlık Divanı toplantısında gündeme getirdiğini ve Suat Kılıç’tan Milli Görüş camiasından özür dilemesini istediğini söyledi. Bu talebine, kamuoyundan özür dilenmesini gerektiren bir durum bulunmadığı yönünde cevap verildiğini aktardı.

Genel Başkan Fatih Erbakan ve Başkanlık Divanı üyelerinin konu karşısındaki tutumunun kendisini üzdüğünü ifade eden Bekin, görevlerinden Erbakan’ın isteği üzerine ayrıldığını belirtti.

Bekin, “Bana acı verse de, istemeyerek de olsa sırf Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan’ın isteği üzerine Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcılığı ve Merkez Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmiş bulunuyorum” dedi.

“Partinin bayrağı altında görevlerimi sürdüreceğim”

Parti üyeliği ve milletvekilliği görevini sürdüreceğini belirten Bekin, Yeniden Refah Partisi çatısı altındaki siyasi faaliyetlerine devam edeceğini söyledi.

Bekin, “Ben şu anda Yeniden Refah Partisi’nin bayrağı altında siyasi görevlerimi ifa edeceğim, basın toplantılarımı yapacağım ve İslam dünyası başta olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun mazlumları korumaya, kollamaya ve savunmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Bekin ayrıca konuşmasında “FETÖ operasyonu” ve “FETÖ kumpası” ifadelerini kullanarak siyasi tutumundan vazgeçmeyeceğini söyledi. Bu ifadeler Bekin’in kendi beyanı olarak kamuoyuna yansıdı.

Kaynak: İHA