1957 yılında doğdu.  1980 yılında Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi’nden (Gazi Üniversitesi) Elektrik Mühendisi olarak mezun oldu.

Giresun Üniversitesi bünyesinde yer alan , Meslek Yüksek Okulunda Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.

Erzurum’un damak tadı İnegöllüler ile buluştu Erzurum’un damak tadı İnegöllüler ile buluştu

1983 yılından bu güne kadar, 40 yılı aşkın süredir Sanko Holding bünyesinde yer alan firmalarda çeşitli kademelerde yönetici pozisyonlarında görev yaptı.  

İlçemizin ve ülkemizin güzide sanayi kuruluşlarından  İSKO Tekstil’in yatırımının başlangıcı olan 1988 yılında İnegöl’e geldi. İsko Tekstil Yatırımında Teknik montaj ve Devreye alma faaliyetlerinin yürütülmesi ve sonrasında Makine Enerji Müdürlüğü görevini ifa etti. Ülkemizin ve dünyanın kapasitesi ve yüksek kalitesi ile en büyük denim tesislerinden biri olmasında pay sahibi oldu.

Bu görevin yanı sıra, İnegöl Refah Partisi İnegöl İlçe teşkilatının çeşitli kademelerinde çalıştı. Merhum Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in başkanlığı ve yine Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocanın başbakanlığı döneminde  Refah Partisi İnegöl İlçe Başkanlığı görevi yaptı. Refah Partisi  kapatıldığında Refah Partisi İnegöl İlçe Başkanlığı görevini sürdüren son başkan oldu.

İnegöl'e 20. Dönem İl Genel Meclisi Üyesi olarak hizmet etti.

Yenilenebilir enerji kaynaklarından 1000 MW Elektrik Santral yatırımları yapan Sanko Enerjide İcra Komitesi Üyesi ve Genel Müdür Yardımcılığı görevden bulunduktan sonra şirket bünyesindeki tam zamanlı görevlerinden ayrıldı ve aynı şirkette Yönetim Kurulu Danışmanı görevine atandı. Halen bu göreve devam etmekte.
Ayrıca  bu göreve paralel olarak bir süre de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı  Enerji Danışmanı olarak çalıştı.

Danışmanlık görevinin yanısıra, Türkiye’de Jeotermal Enerji Sektörünün Lider temsilcisi olan Jeotermal Santral Yapımcıları Derneği (JESDER)’nin Başkan Yardımcılığı görevini ifa ediyor.

Bu günlerde, İnegöl’de kurduğu MW Enerji ve Danışmanlık firması ile Yenilenebilir enerji kaynaklarından[Hidrolik (HES), Güneş Enerjisi (GES), Rüzgar Enerjisi(RES) ve Jeotermal Enerji (JES)] üretimi projeleri için mühendislik , danışmanlık ve enerji yönetimi konularında İnegöllü sanayicilere katkı sunmaya devam ediyor.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan tarafından 24 Kasım 2023’de İnegöl Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildi.

İngilizce ve Almanca biliyor.
Evli ve beş çocuk babasıdır.

Yeniden Refah Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Mehmet Kaygusuz Kimdir

Editör: Umut Gökdaş