Yeniceköy yolunda tır işgali çevre ve trafik sorununa dönüştü
Dere kenarı dinlenme alanı çöplüğe döndü
İnegöl’ün Yeniceköy Mahallesi’nde yaşayan İ.P. isimli vatandaş, GençGazete haber merkezimize ulaşarak bölgede yaşanan çevre ve trafik sorununu gündeme getirdi.
İddialara göre, Uludağ Gazoz Fabrikası’nın Yeniceköy Ova girişinde yer alması sebebiyle yaz aylarında yüzlerce tır bu noktada yoğunluk oluşturuyor.
“Fabrika dere kenarında bulunuyor. Güney illerinden gelen yüzlerce tır, yükleme yapılana kadar orada bekliyor. Eskiden çöp bırakmazlardı ama artık yerlere yemek artıkları ve ambalajlar atılıyor.”
Bekleyen tırcılar yemek pişiriyor, çevreyi kirletiyor
İ.P., son dönemde bu yoğunluğun çevre kirliliğine dönüştüğünü ve tırcıların araçlarının yanında yemek pişirip çöpünü doğrudan alana bıraktığını ifade etti.
Özellikle yaz aylarında yaşanan bu durum, dere kenarında kötü görüntülerin oluşmasına yol açıyor.
Yeniceköy’ün trafik düzeni de bozuldu
Tırların sadece çevreyi kirletmekle kalmadığını belirten İ.P., zaman zaman Yeniceköy’ün iç trafiğinde de sıkıntı oluşturduklarını vurguladı.
“Bazı tır sürücüleri araçlarını yol kenarına değil, doğrudan yola çekiyor. Bu da Yeniceköy’ün içinden geçen trafiği kilitliyor. Vatandaş olarak mağdur oluyoruz.”
Yenicelilerden fabrika yönetimine çağrı var
Mahalle sakini İ.P., bu sorunun çözümünün fabrika yönetiminden geçtiğini belirterek, gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etti.
Vatandaşlar, hem çevre kirliliğinin önlenmesini hem de trafiği aksatmayacak bir yükleme düzeni oluşturulmasını istiyor.
“Fabrika yönetimi bu durumu kontrol altına almalı. Ne çöp kalsın ne de trafik aksasın. Yeniceliler olarak çözüm istiyoruz.”
İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!
Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!
Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!
Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!